Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J64i46r54i 67T19i70c19h36y

26. 4. 2018 5:22

Sila "levicackeho fasizmu" v Holywoodu je takova, ze ohloupi mnohe. Nedavno kanadska zpevacka Shania Twain byla dotazana, koho by volila, kdyby mela americke obcanstvi (zije v USA), rekla Trumpa. Pak se na ni vyvinul takovy natlak, ze se omlouvala (dnes se kazdy omlouva, i za to, co se udalo pred 150ti lety), ze byla otazkou zaskocena, ze to tak nemyslela.

4 0
možnosti
Foto

Rád bych zde připojil malou poznámku. Přestože s autorkou a jejími argumenty nesouhlasím, respektuji její postoje a v této diskusi jsem se snažil, a nejen já, vysvětlit jí její omyl. Proto jsem na rozpacích, a trochu i zklamaný, že právě ona, která se k této diskusi mohla a snad i měla vyjádřit, zachovává "rádiový klid". Přitom mně osobně by třeba zajímalo, na základě čeho došla k pocitu, že by požadavek jednoho senátora, ať už je z kterékoliv strany, měl mít za následek odebrání občanství. Kdybychom totiž tuto spekulaci přijali, museli bychom tvrdit, že cokoliv řekne kterýkoliv pěšák z ANO v parlamentu, stane se pravdou. Ale takto to není. Ani v ČR a už vůbec ne v Izraeli. Prostě postoj teto hérečky Izraelce zklamal. To je ale jejích právo. Protože kritizovat pěkně v závětří a mít sama máslo na hlavě...no možná mi to zdejší partička nebude věřit ale...to se prostě v Izraeli nedělá. Izrael je svobodná země, kde nikdo za své názory není trestán, pokud jsou to jeho postoje a nevedou k ohrožení bezpečnosti. To rozhodně není případ Natali Portman, která jen prokázala, že je neschopná sama uvažovat anebo že se snadno ovlivnitelná.

2 0
možnosti
KM

K86a56r64e68l 44M39a37s52e91k

25. 4. 2018 18:07

Je to smutné, vidět tady tolik nesnášenlivosti a neschopnosti argumentovat a vyvracet odlišné, třeba protivné názory bez znevažování jejich nositelů. Jeden si vymyslí k herečce řadu přídavných jmen (slavná, neohrožená, statečná a hrdá na svou zemi) a potom jí vyčítá, že taková není, a pomlouvá jí, že nemá koule a okopává kotníky zezadu, jiný se snaží urážet paní, která zde vyslovila svůj názor, že je nad její schopnosti něco pochopit, třetí kouká, že Natalie má pořádně vymytý mozek, čtvrtý radí, aby pisatele jistého názoru čtenáři nebrali vážně, protože neví, o čem mluví...

To je dehumanizace paní Portman, popírání jejího rozumu, úsudku, jejích hodnot a priorit, její lidskosti. Fuj, a paní Havelkové karma jak Lovosice a Nelahozeves dohromady.

6 4
možnosti
Foto

Tak kdy už nás poctite svým blogem ve kterém nám to nandate? Paní autorka napsala spekulativní blog s nepravdivymi informacemi. Pani Palkova v diskusi tyto nesmysly rozvinula do absurdna. Já to jen okomentoval. Vy se domníváte že moje a ostatnich kritika je dehonestace ( zřejmě omylem jste napsal dehumanizace to je totiž něco jiného) ale nikdo tu nikoho nedehonestuje. Jen se ohrazujeme proti nepravdam

4 2
možnosti
JF

J41i39ř78í 61F94o64g53e38l

25. 4. 2018 16:59

Kdyby byla ta herečka tak slavná, neohrožená, statečná a hrdá na svou zemi tak svá kritická slova vysloví při předávání na místě. Ale na to děvče nemá koule, raději okopává kotníky zezadu.

Stejně tak jako některé/ří zde, kteří ojedinělé výroky vydávají za snad oficiální stanovisko státu Izrael. Holt Hollywood a Pallywood mají hodně společného. Oblbovat lidi.

8 2
možnosti
Foto

No přesně to lze vyčíst československým emigrantům, kteří svá kritická slova nevyslovovali na místě, ale okopávali komunistickému režimu zezadu.

0 4
možnosti
Foto

R^zbavit někoho občanství jen proto že si dovolit vyjádřit názor? To jsme u nás měli za minulého režimu-a já myslela že Izrael je jediná demokracie na Blízkém vychodě, jak se nám tu mnozí rádi opakovaně snaží vsugerovat-tohle moc demokraticky nevyzívá:-/

vám za článek samozřejmě velká karmaR^

2 7
možnosti
Foto

Jistěže. Vás totiž nezajímají fakta ale hlavni je si plivnout na Izrael. Ale tím už jste zde známá takže nic nového

10 2
možnosti
Foto

Žádný nepřiměřený zásah se na hranici Gazy nekonal. A aféra s Natali Portman vysumi. Je jen smutné ze účast nejprve slíbila a že ji nebylo protivné převzít cenu v Číně.

10 0
možnosti
Foto

Nepřiměřený je každý zásah ozbrojené moci vůči civilistům, který má za následek úmrtí. Byť i jenom jedno.

0 5
možnosti
RC

Jako "Zdejší agresivní sionisticky militant" musim opravit malou chybu:

Nynejsi ministryne kultury a sportu Miri Regev nema ambice se stat ministry obrany, ale ministerskou predsedkyni a neutuchajici podporou B.Netanyahua se snazi ziskat jeho podporu, pokud se sam rozhodne priste nekandidovat ci dokonce bude obzalovan. Rekla to v rozhovoru pro zdejsi Channel 2.

Poslance Orena Chazana(je to opravdu vystredni clovek), ktery pred par mesici dostal ban na pul roku z Knessetu ho temer nikdo nebere vazne, dokonce ani ti nabozensti poslanci, o kterych mluvite.

Co se da delat, take mame par idiotu(omlouvam se za to slovo) v Knessetu, jako v kazdem jinem Parlamentu v demokr.spolecnosti.

Jako herecku si N.Portman velice vazim, na 2.stranu je dost levicove zamerena(uz na hranici levic.radikalismu) nemohu souhlasit s ni. Ono komukoliv ze zahranici se muze zdat az "nepochopitelne tvrdy" zasah na hranicich Gazy, ale nelze pouzivat evropsko-americke mysleni, ale blizkovychodni, kterou pouzivaji tamni Arabove a kterou my v Izraeli nemuzeme ignorovat, prestoze se Izrael sam sebe prezentuje jako vyspa zapadni civilizace.

Intelektualove, herci i sportovci(ovsemze ne vsichni) ziji tak trochu v jinem svete.

Pokud bychom se chovali pouze jako beranci, tak nas vlci(arab.zeme) sezerou. Take tolikrat musime se chovat podobne, nebot by to muslim.radikalove(coz cast Fatahu, Hamas a Islam.dzihad jsou) brali jako slabost, ktera se musi vyuzit na maximum. Proto dopadaji na Izrael rakety z Gazy, ktera byla v r.2005 vyklizena. Proste z lepsich strateg.pozic se lepe a hlavne dale strili. Nemuzeme si dovolit takovy luxus znovu.

17 0
možnosti
Foto

díky za pohled z Vaší strany, který opravdu člověk ve střední Evropě chápe jen těžko. Představa, že po zaznění sirény má obyvatel Aškelonu cca 15 vteřin aby vyhledal úkryt, je pro nás málo uchopitelná. Pro obyvatele zmíněného města denní realita. R^

9 0
možnosti
Foto

Koukám, že Natalie Portmanová má pořádně vymytý mozek. Je vidět, že v Izraeli nežije a neví co se tam děje.

11 1
možnosti
Foto

Stát je modla a novodobé náboženství. Není divu, že je militantním etatistům trnem v oku.

0 0
možnosti
Foto

A není paní Natalie spíš židovského, než "izraelského" původu?

0 1
možnosti
HV

H17o17n50z14a 37V88r12á76n39a

25. 4. 2018 15:32

No, narodila se v Jeruzalémě-tedy v Izraeli . Tedy je původem z Izraele. A co já vím, tak spojení "izraelského původu" je mluvnicky správně. A zda je N.P. židovka ani nevím...

1 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.