Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chcelo by to par veci upresnit, ale obecne sa s nazorom stotoznujem. U pocitacov a mobilov je to niekedy zlozitejsie - nova generacia procesorov nemusi mat ine pripojenie k zakladnej doske preto, aby bol zakaznik nuteny kupit si novu aj dosku, ale napriklad preto, lebo ma uplne inu architekturu, ktora sa do povodneho formatu neda zabudovat, potrebuje ine napajanie elektrinou, atd. Novy software je tiez casto vyzadovany preto, lebo stary nedokaze vyhody noveho hardwaru vyuzit.

Ale su pripady, kde ma autorka svatu pravdu. V kupelni mam beznu pakovu vodovodnu bateriu a nedavno vysvitlo, ze zatial co bateria je z kovu, paka na nej je z dost krehkeho plastu a unavou materialu sa casom odlomi - samozrejme zarucnu dobu obvykle prezije. Povrchova uprava je taka, ze rozdiel materialu si nevsimnete. Kedze paka nejde samostatne kupit a bez demontaze celej baterie by asi nesla ani vymenit, mozem menit celu bateriu. A nech mi Sichtarova povie, ze ta paka neni k*rvitko.

3 0
možnosti

jeden z prvních zákonů na ochranu spotřebitele je starý přibližně 500 let. Je to zákon o vaření piva. Těžko lze předpokládat, že již tehdy králové byli neomarxisté. Z této historické danosti je zřejmé, že zákony na ochranu spotřebitele nejsou neomarxistické.

Jiný zákon v USA zakázal výrobci Coca Coly mít této jinak velmi chutné tekutině drogy z rostliny koka...........a předpokládat, že USA jsou skrz naskrz jen neomarxitická sebranka již asi tak sto let..je asi také poněkud pomýlené a zavádějící..........

Ale jsou lidé, kteří nechtějí vidět fakta..........

bez zákonů na ochranu spotřebitele je možné prodávat nakažené potraviny a tím si zvýšit zisk na účet zdraví konzumentů, bylo by také možné prodávat léky typu contergan..a tak podobně..........

kdo snižuje nutnost ochrany života spotřebitele má celkem veliký problém s rozeznáváním dobra a zla v ekonomice...........

Paní ŠICHTAŘOVÁ velmi často jen masíruje emoce lidí, ale je velmi daleko od reality......... navíc nemá odvahu se se mnou dát do debaty..........

4 0
možnosti

Ano, je to uz 501 let, co:

Am 23. April 1516 in Ingolstadt.

An diesem Tag erließen die bayerischen Herzöge Wilhelm IV. und Ludwig X. eines der wenigen Gesetze, das über Jahrhunderte seine Bedeutung erhalten (wenn nicht sogar vergrößert) hat. Das Reinheitsgebot für Bier wirkt sich bis heute auf die deutsche Braukunst aus.

A o par set let pozdeji si pozvali plzensti radni sladka Josefa Grolla z Vilshofen, ktery Jim podle tohoto vyhlaseni uvaril prvni plzensky prazdroj.

0 0
možnosti
Foto

Tak tak.

Paní Šichtařová ještě navíc působí svými líbivými až smyslnými fotkami (proti těm samotným bych nic neměl, oko čtenáře si alespoň odpočine od xichtů našich nejpřednějších). Kdyby se u nás zavedlo euro s jejím obrázkem, stala by se z něho nejpevnější a nejvyhledávanější měna na světě.

Za neomarxistické bude za chvíli považovat i průmyslovou normalizaci, třeba šroubů a matiček. Také jednotné napětí v rozvodné síti mezinárodní standard měr a vah atd.

A co takové prohlášení o shodě (aby každý dovezený spotřebič nemusel procházet zkušebním ústavem)? Přímo ryzí marx-leninismus.

Vám R^R^R^

6 1
možnosti

Příště to zkraťte tak na třetinu.

Co se problematiky týče, není to, jako obvykle, černobílé. EU úředníci jsou banda oslů, co si skutečně myslí, že poručí větru, dešti. Jejich výmysly jsou často na hlavu a zaštiťování se ochranou přírody je obvyklou taktikou, jak prosadit nesmysly.

Na druhou stranu, problém levných šmejdů skutečně existuje a je velký problém. Jen nemám důvěru v to, že to úředníci vyřeší.

2 0
možnosti

Já jsem za ochranu spotřebitele rád. A kdo si nepamatuje záruku pár měsíců, tak by neměl ani plkat. V tomto se udělalo hodně moc dobrého. Vám karma.

Jen jedna oprava. Ani Šichtařová a ani Pikora nejsou přední čeští ekonomové. Šichtařová jede na svůj obličej a chystá se do politiky. Normální populistka.

5 2
možnosti

Šichtářová, stejně jako Větvička, jsou prostě jakože lidoví pseudointelektuálové, kteří mají pod čepicí a dáno od pánaboha. A jsou dobře čitelní pro početnou skupinu čtenářů, kteří už zase tak moc pod čepicí nemají a pánbůh je taky trošku odbyl.

6 0
možnosti
Foto

Snaha o "ochranu spotřebitele" je typickou neomarxistickou zvůlí. Je to přímo učebnicový příklad.

3 4
možnosti

Vy jste evidentně hlava.

Pomohl by jste mi vysvětlit co je to "typická neomarxistická zvůle", a to ještě v případě, resp. ve snaze donutit výrobce dodávat na trh zboží bez skrytých vad (neklamat spotřebitele) ?

3 1
možnosti
Foto

Paní Šichtařová produkuje beletrii, nikoliv odborné texty. Správně poukazujete na rozpory jejích tvrzení s realitou, což je u ní celkem obvyklé. Zajímavé je, čím více se blíží k ekonomickým tématům, tím více nesmyslů a nepravd tato "ekonomka" vyplodí.

I poznámka o její karmě je trefná. Věřím, že redakce s ní nemanipuluje a proto mi nezbývá než konstatovat, že její texty čtou lidé, kteří tomu vůbec nerozumí, nevědí o čem píše a dávají jí vlastně karmu za to, že se párkrát objevila v TV a proto určitě píše správně. Nevím, jakou odborností redaktory upoutala, ale ekonomickou to určitě být nemohlo, protože zadost dlouhou dobu sledování jejích závěrů a prognóz mohu konstatovat, že se mýlí s pravidelností až obdivuhodnou.

Vám R^ a karma.

5 3
možnosti

Ta paní "rozumí" všemu.

Málokdy s Vámi souhlasím, ale tady to sedlo, jak říkal Jandák, jako hrnec na ( ! ).

2 0
možnosti
Foto

Co to tady prosím Vás blábolíte?

Přitom je to právě EU, která ty "kurvítka" vymýšlí. Třeba takový EGR ventil, díky kterému se spalovací motory dusí vlastními zplodinami, je výmysl právě bruselských ekoteroristů. Tato věc je v autech absolutně zbytečná, nadělá více škody než užitku a po čase se musí nechat za drahé peníze vyměnit.

Já jako spotřebitel nestojím o to, aby mě nějaký přeplacený dobroser chránil před nekvalitními mixéry. Pokud se vám zdá, že jsou dneska spotřebiče plné kurvítek, tak si otevřete vlastní továrnu na mixéry s doživotní zárokou. Určitě se vám pak podaří ovládnout celý trh a vytlačit z něj veškerou konkurenci.

8 7
možnosti

Ekologické limity jakkoli nesmyslné jsou něco úplně jiného než problematika projektované životnosti. To byste možná mohl vědět, než začnete psát něco o blábolení.

7 1
možnosti

O85t59a 42K97i47n29c

30. 11. 2017 23:24

Naprosto s vámi souhlasím. Mnohokrát jsem slyšel různé kritiky na konkrétní direktivy EU, tak jsem si je vyhledal a většinou to bylo kritizováno lidmi, kteří je nikdy nečetli. Navíc jsou u nás dost často zaměňovány doporučení EU za direktivy.

5 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.