Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sacha Baron Cohen = Radek Vondráček, Sarah Palin = Miroslava Němcová

Radek Vondráček to už nemohl v sobě nadále dusit. Poté, co kníže po tolikáté před jeho očima usnul a o si to kladl osobně za vinu, se rozhodl, že rozvíří vody malého českého politického rybníčku a sejme masku seriózního právníka

Pod ní se zjevila ve vší pompéznosti tvář hrdého showmana, skákajícího odvážně po stolech jednacího sálu Sněmovny. Show hodná Sachy Barona Cohena, muže mnoha tváří, kterého předseda Poslanecké sněmovny dlouho obdivuje a který namíchl loni v létě svými rozhovory vedenými pod různými falešnými  identitami nejvýznamnější politiky americké politické scény, vzbudila oprávněný ohlas. 

Stejně jako kontroverzní série rozhovorů britského komika, který napálil Dicka Cheneyho, Sarah Palinovou, O.J. Simpsona a další v řadě rafinovaných převleků.  Za všechny pobouřené politiky, kteří skočili Cohenovi nalep a poskytli mu své interview, se ozvala jediná, Sarah Palinová.

Bývalá aljašská guvernérka a kandidátka na viceprezidentku USA, se drkotala se svojí dcerou přes celou Ameriku, aby nakonec předčasně odešla z nedůstojného rozhovoru o válečných veteránech. Palinová, jejíž rozhovor nakonec nikdy nebyl zveřejněn, protože podle Cohena nebyl dostatečně zábavný, udělala komikovi bezplatnou reklamu v televizních stanicích, ve kterých hřímala jako antická bohyně Nemesis cosi o znesvěcení posvátných pilířů americké státnosti a hodnot průměrných Američanů. 

Všichni průměrní Američané, jimž bylo její vystoupení určeno, jí museli dát za pravdu. Něco tak odporného spáchaného za bílého dne na nic netušících amerických politicích, ještě nikdy nikdo neprovedl. Udělat si legraci z úctyhodné charakterní političky Sarah Palinové, která s pronikavým intelektem tolik let varuje před tolik podcenovanou hrozbou vpádu ruských vojsk do USA přes Aljašku.

Donutit v převleku izraelského člena Mosadu podepsat smějícího se Dicka Cheneyho plastovou láhev s nápisem waterboarding!  Navést člověka přede všemi k tomu, aby snědl lidské maso! Vysmát se úzkosti prostých lidí majících strach, že jim v jejich městečku vznikne největší mešita v USA! Nechat váženého předsedu Americké společnosti na propagaci zbraní střílet v reklamním spotu z pistole ve tvaru plyšového  králíčka a obdivovat se praktikám Izraele v rámci programu zbraně do každé mateřské školky! 

Díky Bohu jsou lidé natolik moudří, že už mají dost vzpupného, zpropadeného Hollywoodu zosobněného vypečeným britským vtipálkem. Palinové po odvysílání bleskově stouply volební preference a senátorské křeslo má ve svých snech díky zdrcující kritice nečestných praktik pořadu Showtime jisté.

Modla konzervativní politické scény má svou velkou obdivovatelku v člence ODS, poslankyni  Miroslavě Němcové, která se jí snaží co nejvíce přiblížit. Stejný úsměv, stejné brýle, stejná loutkovitá gesta. A hlavně, stejné  rozhořčení, když předseda poslanecké sněmovny Radek Vodráček, jenž by měl být pro všechny české občany vzorem důstojného sebezáporu, inspirován postavou manekýna Bruna rozhodl zapět a zatančit. Všichni Vondráčkovi dali stejně jako Brunovi palec dolů. 

Miroslava Němcová to nikdy neměla snazší. Stačilo jen bezmyšlenkovitě odpapouškovat slova Sarah Palinové. To by ale nebyla ona. Musela tomu dodat něco svého, co Radku Vondráčkovi a celému vzpupnému hnutí ANO konečně podrazí vaz. Symbolicky s tím přišla krátce před tím, kdy se český premiér Andrej Babiš schází s americkým prezidentem Donaldem Trumpem,  ve sladkém opojení, že si toho všimnou nejen české televizní stanice, ale určitě se to prodere i do amerických zpráv. Miroslava stejně jako Palinová zatím marně čeká na svých 5 minut slávy. 

Politik Radek Vondráček se ale pod tlakem veřejnosti na rozdíl od baviče, od kterého se zábava očekává, který vše přešel hrobovým mlčením a dělal, jako by se nechumelilo, omluvil za své pobuřující vystoupení, jež pošlapalo hodnoty české státnosti. Česká poslanecká sněmovna nebude nikomu pro smích. K tomu nám dopomáhej Bůh. Za všechno vděčíme britskému komikovi, který už je v USA provařený. 10 let si tam díky Palinové neškrtne, a tak možná s povděkem přijde roli moderátora v druhořadé české televizní šou.   

Autor: Petra Havelková | pátek 8.3.2019 15:36 | karma článku: 22,44 | přečteno: 711x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1451x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Strážníci v ulicích naháněli bagr, opilý řidič si jel pro cigarety

26. dubna 2024  15:42

Městská policie z Krupky na Teplicku zveřejnila video z netradičního zásahu svých strážníků. Ti...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.