Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Níže píšete, že se někdy demokracie do Ruska také dostane. Ale možná mají v Rusku demokracii, možná větší než si myslíme. Ruku v ruce s jejich demokracií chtějí nastolit pořádek a ten bez jakého si řádu a povinností prostě být nemůže.

0 0
možnosti
ED

Ano, Putin je držitelem černého pásu karate osmého stupně, takových lidí po světě moc neběhá. Alexej Navalnyj je jistě charismatický právník, do povědomí ho dostaly hlavně jeho blogy, vynikl jako bloger. Označuje sebe jako demokratického nacionalistu a je známý ze svých řečnických vystoupení na shromáždění pravicových organizací. Jenomže pro většinu Rusů není Navalného silný nacionalismus důvěryhodný, působí na ně spíše jako rebelující a rušivý element něco jako "zmrtvýchvstání Jamese Deana". Navíc silný nacionalismus je spojován s nacismem a Rusové pořád nezapomněli. Určitá živelnost a vášeň je někdy v politice na škodu vzhledem k mentalitě Rusů. Rusko není Amerika a není to ani Evropa, i když by to někteří tak chtěli.

4 0
možnosti
AR

Ano máte pravdu, občané RF mají jen vágní představu o demokracii. Bohužel. Jen stínově se s ní seznamovali trošku od února 1917 do konce října 1917. Pak padly výstřely z Aurory a nesmrtelný V.I.Lenin zavedl jiný a ještě horší režim než byl před tím. "Teror je nástroj politické očisty společnosti" říkal Lenin a Stalin toto pak pečlivě dodržoval. Nevyhnutelný krach bolševismu tam byl nadějí, že se postupně bude země zaučovat co to demokracie znamená, bohužel to nadějné období bylo hodně krátké. Ani jedna generace demokracii ve skutečnosti nezažila. Pokud bude nyní stále Putin mít touhu řídit RF dost totalitním způsobem, pak nynější mladší generace tam bude muset stále na politický zlom čekat. No a Navalnyj je člověk, který se teprve seznamuje, co to ta demokracie vůbec je. Bývalí podnikaví soudruzi, dnes oligarchové, se tam nebudou chtít zbavit své moci a vlivu. Chce to tam ještě čas.

2 0
možnosti
MR

M73i72l62a19n 82R35a33d15e83k

13. 6. 2017 23:31

tak- demokracii se lide uci cele generace. To je jen nase iluze ze se to da nastolit. At uz je to Rusko nebo islamske zeme.

Ale i tak maji Rusove stesti v nestesti, Putin je novodoby car, aspon to, a nehlasa zadnou ideologii. Takze za par generaci to tam mozna zacne take kracet ke svobode a demokracii

2 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.