Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Inteligentní, brilantní, bohužel v žánru blogu je délka problém. Sám jsem pochopil, že dlouhé příspěvky jsou perly sypané jako krmivo hospodářskému zvířectvu. Nikdo je nedocení, mnohý je odzívá. Ale - příjmené překvapení, autorka je skvělá.

1 0
možnosti
OJ

Zabalil jsem to asi ve čtvrtině. A je to škoda. Mohla jste to dát na 4 - 5 dílů. Kdo by se chytl, se zvědavostí by čekal na pokračování.

.

Mno jinak za sebe. Vždycky rád podepíšu jakoukoli kritiku Halíka, ačkoli ho kritizuji z úplně jiné strany než vy. Jinak, nevím, co píšete je zajímavé, má to hlavu i patu a tak, přesto ... ty představy že církev bude muset změnit nebo zrušit své dogmata, zejména ta, která jsou spojena s mystérii, ... kvůli nějakým vědecko-technickým objevům? Úplně pomíjíte jeden, ten hlavní rozměr víry. Prožitek.

.

Vědecké objevy a jejich překotná implementace, včetně AI, lidi naopak ještě více znejistí a budou naopak příčinou po větší poptávce něčeho fundamentálního, pevného a v čase neměnného. Věci jako neposkvrněné početí a ta ostatní mystéria, nikomu překážet nebudou. Nebude vůbec žádný problém ta nová vědecká fakta zaintegrovat do systému. To je to, co církev dělá a to je to, co církev umí.

1 0
možnosti
Foto

1) ́moc dlouhé, bylo možné rozdělit, 2) "oplodnění antické ženy", pokud je tím míněna Panna Maria, pak ta měla s antikou ještě méně společného než Vy nebo já.

0 0
možnosti
TT

Opravdu jsem si předsevzal, že tento traktát zvládnu, ale když jsem dorazil tam, kde je Havel označen za filozofa, tak jsem to zabalil. :-P

2 0
možnosti
JD

J64a97n 52D95v95o77r37a49k

23. 4. 2017 23:55

Úžasné jak se někdo může zabývat naprosto niterními problémy náboženství a strávit přitom abnormálně mnoho času. Halík je kněz a proto jeho názory jsou poplatné jeho náboženství a jeho úrovně myšlení. Ale ani by mě nenapadlo je číst , není důvod. Vás jsem rychle přečetl jenom proto, abych se dozvěděl jak se může dívka vašeho věku takovými problémy zabývat, Nemáte nic jiného na práci? Nezajímáte se o jiné světské věci a činnosti, které by Vás jistě uspokojily? kritika Halíka za to určitě nestojí, ten pán toho není hoden.

1 1
možnosti
AR

Napsala jste obsáhlý filozofický názor a k dobrému pochopení abych jej aspoň znovu 2x a pomalu přečetl. !!

0 0
možnosti
JR

J42a64n 58R84á37ž

23. 4. 2017 23:27

Halíka máte plnou hlavu a to Vás limituje. Halíkovy názory nejsou nijak originální, či zásadní, popřípadě natolik objevné, abyste jim věnovala tolik prostoru.

0 0
možnosti
PN

P41e97t78r 34N49o54v85e17k

23. 4. 2017 23:18

Petro , ani ň o postoji ke zlu , definicím zla , co považují za a jak tyto směry vnímají zlo (jestli vůbec existuje) , a jak proti němu bojují (jestli bojují...)

0 0
možnosti
Foto

To není předmětem mé studie, ale vydá to na další studii. To není elaborát, který by obsáhl veškeré postuláty nového ateismu. Myslím, že v otázce zla tam cituji Platingu, odkaz na jeho knihu God, Freedom and Free will. Ale jasně tuto optázku si noví ateisté kladou.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.