Ponechme mužům jejich vkus!

11. 01. 2019 17:47:44
Reakcím padesátnic, které pobouřil výrok francouzského spisovatele, který prohlásil, že už se mu v jeho 50 letech neztopoří penis při pohledu na ženu jeho věku rozumím, ale....

Ponechme mužům jejich vkus!

Ze současné francouzských prozaiků čtu pouze Michela Houllebecka, který si systematicky ve všech autobiografických svých prózách stěžuje na to samé. Protože to ale píše v románech, dosud tomu nikdy nevěnoval pozornost. A tak ženy, které mají nad 50 stále ještě mohou doufat, že u tohoto nevzhledného pupínkatého intelektuála mohou vybudit svým šarmem erotické napětí.

Yann Moix spustil vlnu rozhořčených reakcí na sociálních sítích. Použil totiž, protože psal pro věhlasný časopis Marie Claire, jenž je údajně provokativní a inspirující, slovo milovat. Moix asi chtěl hovořit o ztopoření penisu při pohledu na tělo nahé ženy, na žádost úzkostlivé redaktorky vše nahradil elegantním eufemismem milovat. Dodatečně musel sdělit, že se jedná pouze o otázku jeho sexuálních preferencí a nikoli o otázku lásky coby hlubšího citu. Pro všechny se ale po tomto výroku, jenž se stal hasthagem dne, stal oním věhlasným mužem s malým mozkem, za nějž jej unisono označili všichni feministé na sociálních sítích.

Můžeme ale předpokládat, že tento ve Francii renomovaný literát, filmař, televizní komentátor s diplomy z oblasti věd, ekonomie a filozofie má opravdu tak malý mozek? Podle mého názor ne. Může se ale stát, že i francouzský muž s velkým mozkem myslí občas více penisem, nežli hlavou. A nestydí se o tom hovořit se sžíravou upřímností. Je na výrazně mladší kosti, které po něm zas tak moc nešílí.

O tom jsem se mohla přesvědčit ve svých 16 letech, kdy mne na školním zájezdu v Paříži oslovil muž jen o pár let mladší, nežli byl Moix, upracovaný aiťák. Odpověděla jsem mu, a prožili jsme krátký jednodenní flirt, jenž vyvrcholil bouřlivým francouzákem. Nic víc jsme naštěstí nestihli. Pro Francouze za zenitem, kterého před krátkým časem nechala jakási Němka, jsem byla oním vysněný Moixovým ideálem. Sice jsem nebyla submisivní Asiatkou, ale působila jsem při své nemluvnosti a zádumčivosti jako plytká subina z východní Evropy. Na závěr mi vrazil svou vizitku a já mu naivně přislíbila, že za ním přijedu do Paříže. Napsal mi vášnivý zvací dopis, ale já jsem mezitím změnila názor a zůstala doma.

Po 16 letech mi od něj došel druhý dopis. Opět se rozešel z jednou z řady ode mne stále ještě mnohem starších žen a prožíval další vnitřní krizi. A tak zahrabal v galerii všech svých bývalých milenek anebo flirtů, a napsal zrovna mně. K mé smůle jsem mu odpověděla. V šedesátníkovi jsem rázem vyvolala neuvěřitelný zmatek. Začal mě přes maily unavovat, ať mu okamžitě pošlu svou fotku a navíc sexy. Přemýšlela jsem, jestli se definitivně pomátl na rozumu. Nejprve mu zaslala fotku o něco mladší dívky.

Samozřejmě zapomněl na to, jak jsem vypadala, pamatoval si jen ten pocit, spojený se stopořením penisu, který se mu údajně postavil, když mi dal pusu. A opět se rozplýval, jak mi to sluší. Pak přemýšlel nad lahví vína, bez toho, že bych k tomu něco řekla, jestli budeme spíš přáteli anebo hned milenci. Odepsal lakonicky, že nebude 14 dnů k zastižení. Mezitím mu došla má pravá fotka, ale ne dost sexy. A asi 5 mailů, proč mi vlastně už nepíše, co to mělo znamenat.

Mezitím si hošík sháněl práci a rozmítal, jakou se mu kdysi podařilo ulovit mladou kost. Až se vrátil z Marseille, vyčinil mi za mých 5 mailů, ve kterých jsem údajně sarkasticky strhala barvité deskripce jeho polucí spojených s popisem stavu, jenž znovuprožil po 16 letech od našeho rozchodu, kdy sám sebe popisoval jako psa, jenž bezcílně pobíhal onoho osudného dne ulicemi Paříže, protože navždy ztratil ideál mládí. Když jsem jej chtěla utěšit, že chovám psa jeho jména, kterému dávám jasné pokyny: "sedni, lehni, pacičku, fuj" a občas jej podrbu na zádech, rozplýval se blahem, jaká je to šťastná náhoda.

Pak mě ale nazval zahořklou ženou, jež neměla v životě štěstí, poté, co jsem zmuchlala jeho osudový dopis, na ty správné muže. Až po 14 dnech jsem pochopila, že mě a mých 5 emailů využil jako eso v rukávu na svou exmilenku, která, rovněž na pracáku, od něj chtěla teatrálně odejít na rekvalifikační kurz. Jakmile se ale dozvěděla, že mu od jakési mladší ženy z východu došel mail, začala prý bezhlavě žárlit a nakonec se zase dali dohromady, protože to prý byla láska jako trám. Láska trvající přes 5 let. Čím jsem byla já, která jsem údajně vyvolala u tohoto muže svým polibkem nejlepší orgasmus jeho života, efemérním vzplanutím před nějakými šestnácti roky!

Mávla jsem tehdy nad tím rukou. A propadla jsem se do depresí. Francouz krátce po našem rozchodu, jak mi napsal, usínal s myšlenkou na mne, čistou, nevinnou, nemluvnou východoevropskou subinu. Až po 16 letech mi došlo, že ze mne, aniž bych o tom věděla, vysál můj spánek, mou energii, mou naději na radost.

Zatímco on celé roky slastně spal, já krátce nato začal trpět úpornými poruchami spánku. A proto radím všem 16-letým českým dívkám, nedávejte v Paříži bezhlavě francouzáky mužům na 50 let. Jsou to energetičtí upíři. Sami si spokojeně spí a vy skončíte na práškách. Depresí z tohoto zjištění jsem se zbavila až po více jak půl roce. Nikdy svým starým láskám neodpovídejte. Nikdy nevíte, jak vyčuraně vás jako eso v rukávu využijí v rámci mocenského boje se svými dominantními, manipulativními milenkami.

Francouzský nadpadesátník, který se v mailu přirovnal k plešatému upírovi, jehož už nemám právo vidět, za mnou nikdy nepřijel, jak sliboval. A já jsem byla ráda. Neměl zač, topil se v dluzích a musela bych mu zaplatit letenku i ubytování. Ani nevím, jestli ještě žije, anebo už zemřel na infarkt. Jen si přeju, aby poslední myšlenku svého života opět nezasvětil mně a vzpomínce na nejextatičtější orgasmus svého života a tím mě opět na dálku energeticky nevysál.

Situace to byla pekelná. Cítila jsem se tehdy stejně zaraženě, jako miliony žen nad 50 let, které dopálil Moix svým upřímným výrokem. V životě by mě ale nenapadlo celou situaci řešit tak, že bych si vyfotografovala nahý zadek, jako učinila další známá francouzská autorka litevského původu, Colombe Schnecková, a vyvěsila svou fotku neprodleně na sociální sítě s tím, že ještě není k zahození. A autor by mohl být rád, jak explicitně naznačila, když by se mu tento zadek roztáhl nohy. A protože to odmítl, má dle názoru většiny, malý mozek.

Muži to tak mají od přírody. Jsou tady k tomu, aby bezhlavě předávali své geny. U žen je pravděpodobnost, že dítě jimi přirozeně počaté bude jejich, sto procent, u muže je více než nejistá. Dítě nemusí být jeho, může klidně vychovávat řadu kukaččích mláďat. Muži, samci jsou evolucí naprogramováni k tomu, aby měli sex s co nejvíce mladými ženami, aby měli alespoň jednoho jistého potomka. Je vědecky prokázáno, že plodnost u žen klesá po 25 letech, a tak se nesmíme divit, že muže coby nástroj na přenos genetické informace nejvíce přitahují ženy do 25 let. Cílem evoluce není nic jiného nežli replikace genů skrze nejrůznější živočišné druhy.

Žena nad 50 let dítě počne přirozenou cestou dítě jen s pomocí asistované reprodukce. Ženy mohou mít desítky liposukcí, botoxem vyhlazené tváře jako vzorové hollywoodské krasavice, které byly Moixovi masově předhazovány. Zpěvačka Madonna si díky své postavě a vlivu může dovolit mít mladší milence. Má dokonale vysoustruženou postavu, ale přírodu neoklame. Neplodné ženy mužům nevoní a už je přirozeným způsobem nepřitahují tak, jako ženy plodné. A v tom to celé je. Autor to v Marie Claire surovým ale jasným způsobem způsobem řekl. A rozpoutal tím vlnu moralizujících odsudků.

Madona sice může poskytnout mladému ambicióznímu modelovi chvíli naprosté slasti, kterou má ze statutu, že spal s nejvlivnější žijící ikonou showbyznysu. Jeho orgasmus může být při jeho mládí plnohodnotným. Starší Madonini muži si ale často stěžují, že je tato hyperaktivní herečka energeticky, vysává. Ztratili ve vztahu s ní sebe samé a ztratili tvůrčí potenciál. A proto se s ní raději rozešli. Podobně a ještě hůř dopadl i nejslavnější americký neurotik Woody Allen. Po nepříliš harmonickém soužití s krásnou, elegantní, altruistickou Miou Farrow sáhl po její adoptivní dceři, Asiatce, a projevil podobný vkus jako sociálními sítěmi ostrakizovaný francouzský spisovatel.

Allen to tehdy ustál a bylo mu povoleno milosrdně nadále tvořit ačkoli by podezírán (snad oprávněně) z pedofile. Smetla ho až vlna hnutí Meetoo, v které se angažoval jeho vlastní syn Ronan, jež oživila staré rány. Od Allena, který by patrně už ve svém vysokém věku stejně nic skvělého nenatočil, se v mediálně znovuoživených skandálech, o kterých se stejně dávno vědělo, distancovali všichni herci jeho posledního filmu.

Mám vážnou obavu o osud upřímného padesátiletého francouzského autora, jenž ve srovnání s Allenem anebo Kevinem Spaceym, či řadou pedofilních katolických knězů, z pohledu morálky individualistické západní společnosti, neudělal nic horšího, než že celému světu vyslepičil své sexuální preference. Naprosto zdravé, neúchylné a pro muže jeho věku přirozené. Tento muž se nemá za co omlouvat. Nemusí si sypat popel na hlavu za to, že se mu nelíbí bílé Evropanky anebo černošky nad 50 let, ale jen Asiatky, ideálně do 25 let, nota bene z rasismu.

Stejně ale byl veřejností donucen k pokání. Ačkoli je zralou osobností, literátem s vyspělými životními postoji, jenž bojuje za slušné zacházení s migranty, musel ze sebe před celým světem udělat nezralého neurotika s dětinskými zájmy. A to jen na základě toho, že nedokáže milovat se vším všudy, tedy dle měřítek naší individualistické západní společnosti hlavně se ztopořeným penisem bílou anebo černou ženu starší padesáti let.

Moix nemá mozek dítěte, jak se nám ex post snaží hyperkorektně nalhat, ale normálního zralého muže. A pokud by nebylo sociálních sítí, které vytváří z celé společnosti panoptikální chaos se všemi umělými hony na neexistující čarodějnice, na prášcích vyhnaných jepičích pseudokauzách jednoho dne, se vším nezdravým narcisismem a sebeobnažováním, všichni bychom si to přiznali.

Namísto toho si ženy nad 50 let začínají hromadně na internetu fotit nahé zadky s tím, že ještě jsou sexy a ustrašení hyperkorektní muži tato nahá, celulitidou poznamenaná pozadí na sociálních sítích musí falešně chválit jako zřídlo moudrosti, zralosti a hřejivého mateřsky vstřícného lidství, aby se někdo na oplátku nenavezl do jejich občas už nefunkčního pohlavního orgánu.

Internet snese vše. Autora se nakonec zeptali, jaký bude mít tato kauza vliv na tržby jeho knih. Předpokládali, že jim potupně svěří, že se určitě stanou propadáky. Moix všem ale vyrazil dech, když sdělil, že v dnešním perverzně nastaveném systému mu patrně půjdou jeho romány více na dračku. Tomu se říká zdravé sebevědomí.

Autor: Petra Havelková | pátek 11.1.2019 17:47 | karma článku: 19.82 | přečteno: 1262x

Další články blogera

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma článku: 18.61 | Přečteno: 1443 | Diskuse

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma článku: 13.02 | Přečteno: 650 | Diskuse

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma článku: 12.66 | Přečteno: 561 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 55 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 67 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 37.03 | Přečteno: 824 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 33.12 | Přečteno: 3124 | Diskuse
Počet článků 191 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1228

Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu. 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...