Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Za emigraci byl krávě v EU vyměřen trest smrti

Řadu členů EU vyděsil krutý rozsudek pro prostomyslnou březí krávu Penku, která si se svým nízkým kravím  IQ nedokázala přečíst  tabulku "Pozor státní hranice" a odešla z Bulharska do Srbska

Kráva Penka byla posléze v Srbsku nalezena, identifikována a měla být vrácena majiteli. Šťastný chovatel se těšil, že se mu vrátí pokojně domů. To se ale přepočítal. Do celé situace se vložila jedna z celé řady regulativ EU a majitel se dozvěděl, že  dobytek, jenž uprchne z EU a má se navrátit zpátky domů, má být utracen, pokud neprošel  přísným, zdlouhavým a nákladným  veterinárním posudkem.

Majitel, jenž dostal na stádo krav dotaci 7000 euro,  se zhrozil,  protože by se  nedoplatil a vše medializoval. Celá kauza se prohnala tiskem a sociálními sítěmi a zcela spontánně se začaly utvářet skupiny na podporu nebohé krávy a proti bezmezné zvůli evropské byrokracie. Kráva nakonec byla spasena díky dopisu konzervativní poslance evropského parlamentu Johna Flacka předsedovi Europarlamentu Tajanimu.  Flack sdělil, že by měl pragmatismus zvítězit nad byrokracií a Tajani mu musel dát za pravdu. Europoslanec Tomáš Zdechovský, který má dost času, aby se na svých blozích věnoval obdobným kauzám, nám snad zakrátko ve svém blogu sdělí, jak v  Evropském parlamentu dopadlo hlasování o osudu nebohé emigrantky a jaké z toho vyplynou nové další směrnice. 

Řada občanů EU, která se o osudu krávy dozvěděla z četby internetu,  si  povzdechla, jaký nesmyslný blábol to horliví  úředníci v Bruselu vyplodili. Nejenže nám diktují, jak silné mohou být naše vysavače, kolik vody můžeme spláchnout na záchodě a kolik kakaa můžeme mít v čokoládě, aby ještě mohla být nazvána, čokoládou. Ještě k tomu nám zakazují svou byrokracií v návratu našich vlastních krav na naši evropskou půdu.  Už aby se ta EU rozpadla. 

Osud krávy se nám, lidem z postkomunistického bloku navíc spojí ještě jinými asociacemi. Zatímco Jugoslávci, jejichž režim byl volnější, mohli pracovat v zemích západního bloku a přinášeli tak do své vlasti potřebné valuty, ČSSR se bála jako čert kříže masové emigrace svých občanů, a tak udělovala emigrantům zpočátku přísné tresty vězení. Někteří z našich občanů byli postřeleni a pár z nich útěk do svobodného západního kapitalistického bloku nepřežilo.  

Jak jsme si oddechli, když režim padl a my jsme mohli svobodně cestovat po světě. Dlouhou dobu jsme měli problém se získáváním pracovních povolení v zahraničí, protože státy EU si chránily přísně svůj pracovní trh, a Britové maximálně povolili mladým českým dívkám, aby dělali služky v tamních domácnostech za mizerné kapesné.  Vše se změnilo až se vstupem do EU a pádem limitů pro nástup našich pracovních sil do EU.

Češi na rozdíl od Poláků obecně moc v zahraničí pracovat netouží, protože se to vzhledem k cenám pronájmů a obecně se snižující hranici západních platů, příliš nevyplácí. Raději zůstávají doma a do zahraničí utíkají buď lidé, co jsou ochotni tvrdě manuálně pracovat a tísnit se ve velkém počtu v malých bytečcích, anebo špičkoví odborníci, pro něž není v ČR  řádné platové  ohodnocení, anebo možnost profesního růstu.

Každopádně máme díky pádu komunistického režimu, ale i vstupu do EU, kde platí svoboda pohybu pracovní síly,  větší možnost  seberealizace, ať si to hodláme anebo nehodláme připustit a štvát nás mohou maximálně nejrůznější zdánlivě nesmyslné, v mnohém ale důkladně promyšlené direktivy. Ohledně svobody pohybu na tom jsme rozhodně lépe nežli, když jsme byli obehnáni  ostnatými drátem.

A proto nám osud nebohé krávy nám  Čechům, vadí, ačkoli nakonec vše dobře dopadlo.  Takto se k emigrantkám, které se po krátké době umoudřily a samy se touží vrátit do své vlasti nemá EU chovat. Vybaví se nám osud Švandy dudáka, syna víly. I tomu byla dána příležitost se otrkat ve světě, dostat tam pořádný výprask a poté se vrátit ke své trpně čekající pracovité české zápecnici.  

Když byla dána šance Švandovi dudákovi, proč není dána prosté krávě, jež nemůže za to, že neumí číst a nepřečte si tabulku "Pozor státní hranice". Nemůže ani za to, že po území celých hranic nejsou elektrické ohradníky pro krávy anebo že v ohradníku bulharského majitele dočasně nešel proud.  Vždyť v Srbsku je tráva stejně zelená, jako v Bulharsku a možná ještě zelenější. Připadne nám to celé absurdní.

Emigrace krav je v EU  zakázána, nelegální imigrace lidí nikoli!

A hned se nám, speciálně nám Čechům, začne v hlavě klubat další nápad. Zatímco za emigraci  udělujeme vlastním evropským kravám trest smrti kvůli údajným hygienickým rizikům, necháváme si do EU vstoupit zcela nekontrolovatelně masy ilegálních imigrantů. A ti žádný trest smrti při  překročení hranic nedostanou, ačkoli  jsou vybaveni buď žádným anebo zfalšovaným dokladem a řada z nich může být více nežli kráva nakažena pro nás zcela  neznámými a nebezpečnými parazity, viry a bakteriemi. 

Ještě si  sem na pokyn německé kancléřky dokonce zveme údajné syrské a někdy se jim podaří proklouznout na člunech i celkem  zdrávi, vyhnou se zdravotní kontrole a chvíli se mohou nekontrolovatelně poflakovat po celé EU. Dokonce i po českých luzích a hájích a nepozorovaně prchat  přes naše drahé české hranice do Německa. A tam si  žít na náklady daňových poplatníků, jak si stěžuje blogger Martin Kafka, na štědrých sociálních rentách, zatímco 17 procent německých důchodců je ohroženo příjmovou chudobou.  Jsou to chudáci. A chudáci i my, čeští občané, kterým hodlají vyčuraní  bruselští byrokraté vstrčit v rámci Dublinu IV zpočátku pár stovek migrantů ročně, později ale možná i pár tisícovek za rok. Jak my k tomu všemu přijdeme! Vždyť jsme coby národ nikoho v Africe nikdy nekolonizovali.

Je přece vědecky prokázáno, že tito migranti z Afriky mají nižší IQ!  V Německu je nyní poptávka po levné pracovní síle, a tak tam berou momentálně doslova kohokoli. Navíc si Angela Merkelová a současné vládní garnitury dobře spočítali, že Němci se čím dál méně reprodukují, pořizují si raději místo bloggerkou a ekonomkou Markétou Šichtařovou neustále doporučovaných 6 dětí,  raději roztomilá štěňata.

Jejich doposud relativně ještě bílé obyvatelstvo se dožívá čím dál vyššího věku, a tak je třeba zvát  do Německa pod pláštíkem falešné humanitární pomoci a záchrany lidských životů  doslova každého z tzv.  Sýrie, aby se jim začalo obyvatelstvo do budoucna více množit a Němci dosáhli z průměru 1,5 dětí na fertilní ženu na průměr 2,6 dětí. Generace, jejichž předci  se dříve množili v afrických a arabských zemích nekontrolovatelně, protože tam mají více času na sex a méně pracovních povinností,  zhruba po 2 generacích pobytu v EU přestanou množit geometrickou řadou, protože jim státy v EU  krouhnou sociální dávky na 15 dětí a navíc je všechny časem  donutí  pracovat aspoň na poloviční úvazek. Takže porodnost v EU ustavičně neroste kýženým tempem. 

Pokles natality přistěhovalců lze vhodně dokumentovat na příkladu londýnského starosty Sadiqa Khana. Zatímco jeho otec, pákistánský imigrant a řidič autobusu, dokázal zplodit za svůj život 8 dětí, Sadiq Khan zplodil kvůli své čilé právnické dráze, obhajobě lidských práv a působení v politice pouze děti 2. 

Pokles natality politických elit

Když počet jeho dětí sečteme s počtem dětí dvou nejmocnějších žen Evropy a nejmocnějšího muže Francie, britské premiérky, německé kancléřky a francouzského prezidenta, vyjde nám průměr 0,5 dítěte na pár ( u premiéra Macrona musíme samozřejmě vyloučit děti jeho partnerky, které zplodila s jiným mužem). Všichni tito tři vlivní politici zplodilli 0 dětí. 

Toto vše měli němečtí politici hodně dobře spočítáno, ale obávali se to říci otevřeně konzervativním německým důchodcům, kteří  nyní volí raději protestní antiimigrantskou, antiislámskou  stranu AfD, v naději, že zastaví pokles natality původní německé bílé populace.

Dvoudětný Sadiq Khan,  bezdětná  Angela Merkelová, Tereza Mayová a Emanuel Macron  to dobře v ví, a vědí to i další politici, jen nám, bílým rozhněvaným mužům a ženám  věší bulíky na nos. 

V každém případě Angele Merkelové její grandiozně  koncipovaný plán nebývalé zmnožení evropské populace nevyšel. Musela po protestech příznivců hnutí Pegida a AfD nahodit zpátečku a  migranty s falešnými syrskými pasy pomalu posílat  po zdlouhavých procesech odvolání zpátky domů do své vlasti, například do Iráku.

Místa, jež byla dříve označena jako nebezpečná, jsou nyní díky porážce Islámského státu už takřka bezpečná.  V době, kdy žadatelé o azyl využili svého práva na odvolání, byly  mladým nadějným Iráčanům zastaveny kurzy němčiny, museli se držet více azylových center, nesměli legálně pracovat, a tak jim nezbývalo nic jiného nežli z nudy distribuovat drogy,  a tak si aspoň trochu načerno přivydělat.

A pak  nedávno z nich jeden z nich, černá ovce, zfetovaný irácký mladík, jemuž zamítli odvolání, znásilnil a zabil německou dívku a najednou měl  dost času  uletět šupito presto domů do Iráku. Vznikla z toho další nepříjemná kauza, jíž se musí opět německá kancléřka zabývat a Německo si musí na nátlak veřejnosti o  černou ovci mezi migranty opětovně zažádat v Iráku, aby byla vydána do rukou německé spravedlnosti.

Nutno podotknout, že s podobnými týpky se v Iráku, přetíženém procesy s bývalými členy Islámského státu, kde jsou nyní šmahem odsuzovány bez možnosti zdlouhavého odvolání k trestu smrti i ženy teroristů nedělají  hlavu. Ženám dají na odvolání jen 2 minuty a pak ji odsoudí k trestu smrti oběšením.

V Iráku by tento vyvrhel chvíli distribuoval  drogy, posléze by pod jejich vlivem znásilnil a zabil další dívku a byl by mu, protože tamní věznice od doby invaze USA a koalice ochotných pukají ve švech, udělen trest smrti. Zatímco vlastní evropskou  krávu nechce EU pustit kvůli složité byrokracii zpátky, ilegálního migranta, jenž neoprávněně vstoupil na její půdu, posléze tam spáchal nejodpornější zločin, si EU musí složitě vyreklamovat zpátky, aby zde byl po právu odsouzen.   

V  Německu si tento týpek do smrti posedí ve vězení, kde mu bude muset být podávána festovní německá strava, eintopf a řízek s bramborovým salátem, bude mít nárok na psychoterapeutická vyšetření ve svém rodném jazyce. Smyslem evropského soudnictví totiž není  na rozdíl od soudnictví Iráckého zdlouhavě mučit, aby byly z dotyčného vyraženy informace,  a potom zabít, ale pouze izolovat a  pokud možno jedince převychovat, aby mohl být pro společnost v budoucnu užitečný. 

Mladík ale nebude  moci, protože zavraždil pod vlivem drog mladou dívku a nelze u něj vyloučit, že by se násilného chování dopustil i na jiných lidech, do smrti pracovat, čímž opětovně naštve německé důchodce, kteří dlouho poctivě pracovali v koncernu Wolksvagen a neměli jedinou absenci. Chodili do práce uvědoměle dokonce i tehdy, když měli zánět průdušek. A ti dají hlas německé AfD.   

V Německu  ještě nenazrál čas.  Po plodných, sexuchtivých migrantech a migrantkách byla velká poptávka v roce 2015, nyní se vše vyhodnocuje a pomaličku se po malých dávkách posílají zpátky do jejich rodných zemích, když se zde nestihnou v tichosti rychle rozplodit, když je  jim přiznán politický azyl. Ačkoli se nám pravicoví politici snaží naznačit, že v budoucích zemích s 3D průmyslech bude největší poptávka po studovaných inženýrech, je možné, že v poloautomatizovaných provozech, mezi než patří většina německých firem, se nejlépe uplatní mladí migranti z Afriky anebo z Arábie  s o něco nižším IQ, nežli mají průměrní Němci.  

Dle mého názoru by byl pro německé koncerny mnohem efektivnější nábor čínských dělníků, protože těm  komunistický režim vštípil vůli a ochotu tvrdě pracovat za minimální plat za jakýchkoli podmínek. Ale i to by bylo v Německu ještě výbušnější téma, nežli po určitý čas nepracující afričtí a arabští migranti. Čínští dělníci, kteří by byli ochotni pracovat za čínskou mzdu v Německu, by německý systém rozložili mnohem rychleji, nežli migranti, kteří nemusí v první generaci pracovat, pouze plodit děti, které si posléze německý režim sám svým pruským drilem přetaví v ochotné, kvalifikované manuální  pracovníky, pracující za průměrný německý plat. 

Němcům situace nevadí, protože si po migrační vlně ve svobodných volbách opět zvolili CDU-CSU s kancléřkou Merkelovou v čele a  protestní AfD neměla tak dobrý výsledek, aby přepsala kurz, jenž nastolila současná německá garnitura. Protože Německo posílá některé žadatele  zpátky domů, a tak jsou němečtí obyvatelé v podstatě spokojení. Hlavně, když se s migranty, jakkoli jsou zpočátku nepřizpůsobiví, nakládá stále jako s lidmi a nikoli jako s kusem dobytka. Němci jsou stále ještě citliví na to, co se dělo za války v koncentračních táborech a na rozdíl od nás si myslí, že jakýkoli lidští migranti jsou coby lidé cennější nežli  tupý skot.

Ale my to máme jinak. My Češi, po zkušenosti z emigrací a ostnatými dráty, my národ Švandů dudáků,  soucítíme o trochu více s nebohou emigrující krávou a pokud by už její případ nebyl vyřešen, bombardovali bychom Brusel stovkami dopisů. Za emigraci by po naší trpké české zkušenosti, takto kruté tresty padat neměly, zvláště,když se kráva chce vrátit pokorně do původního kravína.

Nechat utopit anebo zachránit?

Něco jiného je to ale s migranty na gumových motorových člunech, kteří prchají z čistě ekonomických důvodů, aby si polepšili. U většiny normálních Evropanů stále ještě převládá názor, že by se měli lidé na člunech pochytat, aby se primárně nepotopili, zadržet v detenčních centrech, měla by se posoudit jejich žádost o azyl a kdo neprokáže jasnou politickou anebo náboženskou diskriminaci, může být opětovně vyexpedováni pryč.

U nás se někteří Češi domnívají, že by se lidé, kteří se vydali na dobrodružnou cestu na vlastní náklady, měli nechat primárně buď  přímo na vlastní náklady utopit v moři, anebo by náklady na jejich repatriaci měly nést výhradně rozvrácené státy severní  Afriky. Když se podepíše Makaréšská politická deklarace, kde se EU ale i země Afriky snaží vyřešit otázku legální a nelegální migrace a lidských práv migrantů, protestují hlavně  čeští komunističtí europoslanci,  s odůvodněním, že tato rezoluce, nezmiňuje  palčivé problémy ekonomické a lidskoprávní problémy celé Afriky.

Proto by se rozhodně neměla dle komunstické europoslankyně Kateřiny Konečné za Česko podepsat. Africe by se cíleně dle poslankyně Konečné mělo pomáhat tak, že by se tam neposílaly evropské  dotované potraviny, protože jim levné potraviny, vypěstované s pomocí naší zemědělské mechanizace, ničí jejich vlastní zemědělskou produkci. Má sice částečně pravdu, nicméně bezplatné potraviny ve správný čas zabrání vážnému hladomoru v důsledku sucha či neúrody.

EU by se ale na základě jejích představ měla v dodatku k Marakéšské dohodě zavázat, že s minimem vkladů pomůže Africe s rozvojem její infrastruktury, školství, omezí celní bariéry a vybuduje v Africe opravdový netržní komunismus, který se za dlouhé dekády nezdařilo vybudovat ani v Evropě, Latinské Americe ani v Asii. 

Zasloužila by si zatoulaná kráva velký politicky motivovaný montrproces?

 Mnohdy mne mrzí, že se komunisté nedostali k moci v celé EU a neprosadili tento  názor plošně, protože díky jejich obstrukcím by se nepodepsalo nikdy vůbec nic a mávnutím kouzelného proutku by byla v průběhu pár dekád spasena celá Afrika.  Komunisté by neobehnali celou EU ostnatým drátem, ale určitě by nebyli tak milosrdní, jako předseda Evropské komise a snad by se navrátili ke svým starým praktikám z dob 50. let. 

Marakéšskou politickou deklaraci o migračních tocích  by rozhodně nepodepsali.  Ale  zatoulané krávě by po vzoru toho, jak jednali se svými občany za totality, neudělili milost, ale odsoudili by ji zásadově k trestu smrti.

Uspořádali by s ní  monstrózní  teatrální loutkovitý proces,  kterého by se účastnilo mnoho členů mezinárodního spiknutí. Bulharský zemědělec, bulharští a srbští pohraničníci, srbský veterinář, bulharský premiér a bulharský ministr zemědělství i zdravotnictví, předseda Evropské komise a další evropští funkcionáři. 

Všichni zúčastnění v procesu o osudu nebohé krávy a čerstvě narozeného telete by  po řadě měsíců výslechů strojově odříkali předem připravený scénář. Kráva s teletem by přihlouple přizvukovaly: "bů, bů".

Obě dvě krávy by byly v televizním přenosu streamovaném na youtube.com teatrálně odstřeleny, a bulharští vládní představitelé by byli uvaleni do žaláře za to, že dopustili takovou ostudu před celým světem. Z EU se dobrovolně neemigruje, protože by se EU pod vedením GUE-NGL, k jehož frakci čeští  komunisté patří, rájem na zemi.  Z frakce eroskeptických převážně socialistických stran  by za velkého povyku mezitím vystoupila nizozemská  Strana pro zvířata, jež má nyní úctyhodných 16 tisíc členů.

Evropští úředníci  by vyvodili potřebná opatření a napříště by nedovolili uniknout z EU už vůbec žádné krávě,  a pokud by zmateně prchala pryč, byla by neprodleně pohraničníky odstřelena a odvezena do kafilérie.

Autor: Petra Havelková | sobota 16.6.2018 14:01 | karma článku: 20,07 | přečteno: 870x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1449x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Sacha Baron Cohen = Radek Vondráček, Sarah Palin = Miroslava Němcová

Radek Vondráček to už nemohl v sobě nadále dusit. Poté, co kníže po tolikáté před jeho očima usnul a o si to kladl osobně za vinu, se rozhodl, že rozvíří vody malého českého politického rybníčku a sejme masku seriózního právníka

8.3.2019 v 15:36 | Karma: 22,44 | Přečteno: 711x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Bloger V si změnil profilovou fotografii

Čtete dobře, řeč není o Markétě Šichtařové, která si díky svým stále se měnícím vyprseným fotografiím získává přízeň desítky tisíc čtenářů, ale o blogerovi Davidovi V.

20.2.2019 v 14:12 | Karma: 26,56 | Přečteno: 1905x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Půjde Mark Zuckerberg díky inicativě Václava Klause ml. sedět do českého vězení?

Boj Václava Klause mladšího za svobodu projevu v České republice, kterou dle jeho názoru ohrožuje cenzura ze strany sociálních sítí (především Facebooku), je chvályhodný.

27.1.2019 v 13:08 | Karma: 16,14 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Ponechme mužům jejich vkus!

Reakcím padesátnic, které pobouřil výrok francouzského spisovatele, který prohlásil, že už se mu v jeho 50 letech neztopoří penis při pohledu na ženu jeho věku rozumím, ale....

11.1.2019 v 17:47 | Karma: 19,82 | Přečteno: 1262x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Orlické hory

Silvestrovská procházka orlickými horami se namísto kochání scenériemi zvrtla v datlování aplikací mapy.cz a já se během ní stala "čínskou občankou"

7.1.2019 v 12:58 | Karma: 17,10 | Přečteno: 422x | Diskuse| Fotoblogy

Petra Havelková

Jak se dělá talk show na TV Barrandov

Pořad Nebezpečné vztahy moderátora Honzy Musila láká televizní diváky na skandální odhalení, vyhrocené střety mezi pozvanými hosty z řad prostého českého lidu. Je ale všechno tak, jak se divákovi zdá?

9.12.2018 v 12:13 | Karma: 30,13 | Přečteno: 2162x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Spílání malému Čecháčkovi u příležitosti výročí české státnosti

Kabaret české státnosti, které zinscenovalo brněnské Mahenovo divadlo se změnil pro mě a 2 další milovnice divadla a kultury středního věku v kabaret české nudnosti. Jednu z nás z představení prudce rozbolela hlava

1.12.2018 v 18:06 | Karma: 27,91 | Přečteno: 1327x | Diskuse| Kultura

Petra Havelková

Český jazyk nám feministická a LGTB lobby nikdy neukradne!

Obavy z útoků LGBT lobby na tradiční hodnoty, jež jsou založeny na roli ženy a muže coby monogamního páru, se stupňují. Napomáhají k tomu legislativní kroky, řešící práva LGTB minorit v otázce manželství anebo adopce dětí.

26.11.2018 v 16:57 | Karma: 23,93 | Přečteno: 888x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Kunětická hora-sídlo Rumburakovo

Rumburak byl odpradávna mou oblíbenou pohádkovou postavičkou. Zatímco v nepraktické pohádkové říši byl pro svůj pragmatismus plísněn, ve filmu Rumburak ukázal sympatičtější tvář.

31.7.2018 v 14:53 | Karma: 18,26 | Přečteno: 458x | Diskuse| Fotoblogy

Petra Havelková

Proč mezi Trumpem a Junckerem zavládla jedinečná chemie?

Nebe a dudy, voda a oheň, neřízená střela a zpomalený byrokrat, to jsou Donald Trump a Jean-Claude Juncker. Vše svědčilo o tom, že si při setkání v Bílém domě si neporozumí. Přesto mezi nimi přeskočila jiskra. Proč vlastně?

29.7.2018 v 15:25 | Karma: 12,14 | Přečteno: 427x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Bajka o bukvicích a zlé kavce

Dvě zamilované bukvice seděly na lavičce v parku pod svým rodným stromem. Nedávno se jim splnil vytoužený sen a v kočárku houpaly své adoptované dítě, miniaturní bukvici s dudlíkem v puse.

19.7.2018 v 19:43 | Karma: 15,18 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Blížíme se Rusku anebo spíše Saúdské Arábii?

V obou dvou zemích jsou umělci ostrakizováni za svobodu uměleckého projevu a uměleckou kritiku propojení autoritářského režimu s náboženstvím

30.5.2018 v 20:49 | Karma: 10,11 | Přečteno: 581x | Diskuse| Kultura

Petra Havelková

Dáma s psíčkem

Ministryně obrany, jež si vyfotila věnec položený neznámému vojínovi na Vítkově spolu se svým psem, hnula žlučí velké části českého národa. Ale proč vlastně?

19.5.2018 v 12:08 | Karma: 13,23 | Přečteno: 934x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Bude Natalie Portmanová zbavena izraelského občanství?

Slavná americká herečka izraelského původu se kriticky vyslovila k nedávným nepřiměřeným zásahům izraelských ozbrojených složek proti protestujícím Palestincům, které si vyžádaly civilní oběti

25.4.2018 v 14:09 | Karma: 16,71 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Prokleta jurodivým jeruzalémským mužíkem

Když se budete proplétat uličkami Jeruzaléma, snažte se zorientovat sami a nikdy neoslovujte prazvláštní mužíčky v modrých čapkách, anebo dopadnete stejně jako já

6.4.2018 v 7:20 | Karma: 16,13 | Přečteno: 550x | Diskuse| Cestování
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.