Je Itálie opravdu tak nebezpečným místem k životu?

19. 02. 2018 8:01:19
Po přečtení řady článků nezlomné, hrdinné blogerky Moniky Pilloni, která nás jako jediná informuje neúnavně a pravdivě o dění v Itálii, jsem naznala, že život v této zemi připomíná scény z filmů o dr. Hannibalovi Lecterovi

Neurvalí migranti z Afriky řežou v Itálii ostošest dívky na kusy a je jen otázkou času, kdy je začnou po jejich způsobu rituálně opékat nad ohýnkem a posléze požírat. Perverzní bangladéšské úči mlátí tamní mrňousy ve školách mnohem hruběji, nežli český učitel Igor Hnízdo.

Návštěva této země, kde řádí díky migrantům snad všechny druhy cizorodých parazitárních chorob, a navíc AIDS, kde neurvalí levicoví anarchisté znesvěcují pietní místa, kde bují jako houby po dešti levičácké parazitující neziskovky, které se přiživují na obchodu s migranty, musí každého naplnit lítostnými slzami. Všude na březích tamních pláží se povalují kosti migrantů ohlodané od žraloků. Bezpečnost ostrovů se díky nadrženým negramotným borcům z Afriky snižuje, zvyšují se naopak útoky na ženy, sexuální napadení a krádeže.

Kde je ta blahá a bezstarostná Itálie, kterou si pamatuji ze situačních komedií anebo z Felliniho Sladkého života, kterou jsem sama znala ze svých nudných dovolených v Lignanu, ve snových Benátkách, v majestátném Římu, anebo v kulturní pokladnici Florencii?

Zmizela v propadlišti dějin. Nejprve jsem si utřela usmrkaný nos kapesníkem, a pak jsem se rozhodla, že jako správná dobrodružka vyrazím za nefalšovaným nebezpečím. Miluji procházky v noci lese bez baterky. S úchyly v Praze, kteří se předem mnou obnažují po půlnočních hodinách, zapřádám složité filozofické rozhovory, po kterých se cudně oblečou a začnou číst Aristotelovu Etiku Nikomachovu. To je ale pro mě slabé kafe, a ta jsem se rozhodla zavítat do Itálie, abych na vlastní oči uviděla scény plné perverze jako z Pasoliniho filmu Saló, aneb 120 dnů Sodomy.

Celá natěšená jsem odjela na malý italský ostrůvek, jeden z těch, kde bují sexuální násilí přistěhovalců. Oblepila jsem se umělým tetováním a tvářila se jako drogově závislá. A čekala jsem, kdy se ke mně přiblíží migrant s ostrým řeznickým nožem, jímž si mě bude chtít rozkrájet. Vše se vyvijelo více nežli slibně.

V bufetu jsem narazila na smavého bezzubého chlápka, který se mě s úsměvem otázal, jestli chci rozčtvrtit p..u?

"Už je to tady, chlapík se rozhodl rozřezat můj pohlavní orgán..." pomyslím si. Roztřesena vlnou nadšení a děsu sdělím, že o nic jiného nestojím a čekám, co se bude dít dál.

Nabrousí si zlověstně nůž, posléze naporcuje pizzu, kterou mi s úsměvem prodá a pochválí mi mé odvážné tetování. Tak to úplně nevyšlo. Nedám se ale odradit.

Zamířím v elasťákách a eroticky rudém tričku, zmalována jako dívka volných mravů do hor, a čekám, kdy se na mě vrhne horda nadržených migrantů, abych mohla využít svých znalostí z hodin karate.

Ptám se skupinky tamních turistek na místo, kde se odehrálo nejvíce rituálních vražd mladých italských panen. Zavedou mne k prastaré ruině s výhledem na moře, a sdělí libozvučnou ostrovanskou italštinou, že zde kdysi v dávné minulosti zařvalo při obléhání pár mužů a žen."

"Ale co nyní? Kolik vražd se zde odehrálo dnes?' otážu se lámanou italštinou.

"Ani jedna" zatváří se zmateně tamní turistky.

"Ani jedna?" odvětím zklamaně.

"To není možné, Monika Pilloni píše něco zcela jiného."

"Moniku Pilloni nemůžete brát úplně vážně, ta už toho na svém českém blogu napsala. Číst její blogy je jako dívat se na Itálii skrze objektiv rybího oka. Takto naše sladká a nepokořená Itálie nevypadá!"

"Asi jsou zmasírováni tamním hyperkorektním opatrnickým levičáckým tiskem, a nevidí, co se děje kolem nich" chlácholím se v duchu a stále doufám, že zažiji něco z víru dobrodružných scén líčených v článcích české blogerky, žijící v Itálii.

"Situace na našem ostrově je více než poklidná." pokračují tamní milovnice hor. "Vraždilo se zde ponejvíce za dob neolitu. Ale nyní je zde naprostý klid. Můžete se procházet po ostrově zcela bezpečně a žádný úchyl se na vás nepřilepí."

Kráčím zklamaně pohořím Monte Strega , až propukne prudký déšť. Ochotní Italové mi nabídnou ručník, dokonce i tričko a svezou mne do města, kde chytnu autobus.

Starší paní s ojetým Fiatem mi sdělí, že kdysi byla v Brně, že si to užila, že tam jsou lidí stejně vřelí, jako na jejich malém ostrůvku.

Po třetí jedu tu samou trasu místní hromadnou dopravou se smavým černošským migrantem. Skoro si mne nevšímá, baví se s kamarády a vystoupí na své obvyklé zastávce, kde celý den lenošně prodává osušky, sluneční brýle a další tretky, a poté se unaven vrací domů.

Pohoda na ostrově, jehož selanku nesnesl činorodý Napoleon, který odtud nakonec uprchl, mne uvádí v melancholicky plačtivou náladu. O toto jsem nestála. Jediným rušivým momentem celého mého pobytu, který v ničem nepřipomínal děsivé scény z blogů Moniky Pilloni, byla stávka řidičů autobusové dopravy, bojujících za vyšší platy. Díky ní jsem přišla o půl dne brouzdání po panenské přírodě a výhledy na Sardinii a Korsiku, kde jsou dle blogerky neustále znásilňovány nevinné italské děvy. Ani tam se ale, jak jsem uviděla svým dalekohledem, nic zásadního nedělo.

Udělala jsem ještě pár túr a zklamaně se vrátila domů z příjemně strávené, leč nudné dovolené, jež nesplnila má divoká očekávání. Nic, o čem píše blogerka s vysokou karmou, jsem na vlastní oči neviděla. Ani ty broučky či jiné cizopasníky jsem od namydleného černého prodavače nechytila. Jen jsem si trochu spálila záda. Toť vše. Do Itálie už mě, voyerku tělem i duší, žádný bloger na jalové přísliby možnosti uvidět něco tak děsivého, že se mi z toho roztluče srdce, nedostane ani párem volů.

Autor: Petra Havelková | pondělí 19.2.2018 8:01 | karma článku: 24.52 | přečteno: 2426x

Další články blogera

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma článku: 18.61 | Přečteno: 1442 | Diskuse

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma článku: 13.02 | Přečteno: 650 | Diskuse

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma článku: 12.66 | Přečteno: 561 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 72 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 11.07 | Přečteno: 150 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 10.59 | Přečteno: 293 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse
Počet článků 191 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1228

Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu. 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...