Bude po prohraných volbách Putin Babišovým traktoristou?

Začalo to jako nevinný žert. V. Putin řekl, že pokud nebude zvolen prezidentem, stane se traktoristou. Byl si jist, že vyhraje. Prohrál a nastoupil do podniku AGROFERT, a.s.

V. Putin věděl, že se prezidentem stane. Měl to sichrované u médií, ve kterých byl povinně hvězdou dne, střídavě spasitelem, diplomatem, s nímž si podává ruku půlka zeměkoule, vizionářem a idolem žen, milujících jeho obnaženou hruď při jízdě na koni.

Preference přes 80 procent mu dávaly za pravdu. A tak ležérně vhodil lístek do urny a odešel sledovat spolu se svým mluvčím výsledky volebního klání. Nejprve, když se sečetl venkov, vše vypadalo příznivě, Putin měl drtivou převahu, jak ale začala přibývat velká města, vstoupila do hry jeho soupeřka Xenija Sobčaková, jež nad ním vyhrála nakonec o 7 procent.

Xenija tomu nemohla uvěřit, rozplakala se nadšením. Zato Putin zuřil, a pátral s kamennou tváří, kde nastala chyba, jak mohl selhat systém, jenž měl celý pod palcem. Jak nás mohly zahraniční služby takhle přepéci? 

Okamžitě zavolal Donaldu Trumpovi a otázal se ho, proč mu to udělal, když mu pomohl k výhře ve volbách. Trump, jenž právě jel na golfovém vozíku v Mar-a-Lagu netušil, že to celé je spiknutím a odvetou Demokratů, kteří se mu chtěli pomstít za prohrané volby a nabourali se do serverů FSB a volebních komisí.  Když se k moci v Rusku dostane naivní volnomyšlenkářka, FSB se zhroutí a pravda o Trumpovi vyplave najevo. Zbaví se díky ruskému kompru dvou much jednou ranou, nepohodlného Trumpa i Putina.

vítězstvé Xenije naplnilo Putina hlubokým smutkem

Putin se na novináře, kteří mu kladli dotěrné otázky, kysele zašklebil s tím, že se musí na všechno prospat. Zmatená Xenija, jež Putinovi stále ještě neodpustila, že neochránil jejího zkorumpovaného otce před otravou, neměla potuchy o tom, jak se řídí takto velká země a prohlásila, že si do svého týmu vezme Alexeje Navalného.

Navalnyj z domácího vězení, kam se dostal při bojkotu voleb, sdělil, že se ujme funkce ministra vnitra a půjde tvrdě po krku všem, kdo desítky let vysávali jeho rodnou zem - korupčníkům, válečným vrahům a především svému úhlavnímu nepříteli, V.V.  Putinovi. Do funkce ministryně pro lidská práva se rozhodla Sobčaková jmenovat členku Pussy Riot.   

Rozrušená Xenija, jíž posílali gratulace všichni západní státníci světa, sdělila, že odevzdá Ukrajině Krym, ukončí boje na Donbasu, a vrátí Moldavsku a Gruzii okupovaná území. Také se zasadí o jaderné odzbrojení své země, ukončí boje v Sýrii, aby zde mohli zvítězit mírumilovní rebelové a začne se orientovat více na západ. Pokud by to šlo, ráda by uzavřela po čase asociační dohodu s EU. 

Vladimír Putin nešel spát, zahořkle poslouchal  slova Xenije a Navalného a hlava se mu točila jako v divokém víru. Zavolal šéfovi FSB, generálu Bortnikovi, a ten mu sdělil, že je z toho jelen, ale že s tím už nemůže nic udělat, protože Putin ztratil podporou lidu.

"Jak to,  pořád mám ještě ale nakloněný tisk a TV."

"Podívejte se na Rossiju, vždyť je to hotový  Dožď."

Putin se opět mrkl na televizi, kde probíhal  rozhovor s Mashou Gessenovou, jež narychlo přiletěla do Ruska z USA a rozdávala svá moudra, jimiž po desítky let zaplavovala New York Times a Washington Post.

Hovořila tam o Putinovi jako o muži bez tváře, připomínala všechny jeho omyly, včetně potlačování práv leseb na děti, kvůli čemuž musela uprchnout ze své vlasti. 

"Jako bych já mohl za to, že ještě nejsme na úrovni Švédska, a důchodci ze Sevastopolské oblasti nemohou jezdit 2 x ročně na Kanáry!" postěžoval Putin.

"Málo ses se staral o prostý lid a více o své kšefty a o zbrojení. Obrať se na Lavrova, já končím. Podávám výpověď, něco tady smrdí. Emigruju a tobě radím vzít taky nohy na ramena."

"Ale kam mám jít, kde mě přijmou? V Číně, v Ekvádoru, anebo v Bělorusku?" 

"V Číně budeš zbytečný," sdělil mu telefonicky Lavrov. "Já si ještě seženu nějaký ten flek v OSN, ale ty se na Si Ťin- pchinga  nespoléhej. Usazoval tě na čestné místo jen, když jsi něco znamenal, je to pragmatik. A o  Bělorusku si nech jen zdát. Vše se obrací, Lukašenko  nebude dlouho u moci. Radím ti, zařiď si falešný pas a na několik let se ukliď do ústraní, jako to učinili nacističtí důstojníci. Pod světlem je největší tma. Nebyl tvůj sen stát se traktoristou?"

"To jsem řekl jen v legraci. Ten traktor, co jsem řídil, byl traktor cvičební, pedály ovládal spoluřidič."

"Tak se to douč. Mám dobrý nápad. V EU máš jednoho velkého obdivovatele, Miloše Zemana, nedávno byl u nás na návštěvě a dojednal dodávku mnoha set Zetorů. Spoj se s ním a on ti nějak pomůže."
"To je dobrý nápad. Na Miloše jsem zapomněl. Vždy splnil, co slíbil. Až na to hulení jsme si skvěle rozuměli. Byl, jak řekl bývalý velvyslanec Kolář, mým špionem a tajným nástrojem ruské propagandy. A v Česku nedávno vyhrál prezidentské volby. Zavolám mu."

Tak se taky stalo. Zeman se chvíli ošíval. Putina sice stejně jako Nejedlý obdivoval, ale nyní je v pěkné kaši.

"No tak dobře, pomohu ti, Vladimíre, že jsi to ty...." vypadlo z něj po dlouhém rozmítání.  "bezplatně, nic od tebe nechci, snad jednu symbolickou skleněnou pistoli  s vodkou a ruským nápisem na žurnalisty.  Ale musíš si sám vyřídit doklady na falešné jméno. Máš už nějaké?"

"Stěpan Mizerov, bývalý šéf varieté." řekl Putin, jenž měl pod tím jménem na tajných zahraničních účtech ulité nemalé peníze.

"Vidím, že se inspiruješ Bulgakovem. Tak dobře, zařídím ti místo traktoristy ve firmě AGROFERT. Domluvím to s Andrejem Babišem."

"A on to pro mě udělá?"

"Babiš udělá všechno, když mu dám třetí a čtvrtý, pátý a šestý pokus k sestavení vlády. Ne, dělám si legraci, to není ústavně možné, ale když mu dám volnou ruku, aby si dělal, co chce, bude mi zobat z ruky. Ale nějaké velké úlevy od Babiše nečekej. Řídit traktor není taková zašívárna, jako řídit Rusko.

Pěkně se nadřeš. Podívej se na dokument se Sašou Uhlovou o práci ve Vodňanských drůbežárnách.  Nic víc pro tebe udělat nemohu. Rekvalifikační kurz na traktoristu a řidičské oprávnění si musíš zaplatit sám, působilo by to nápadně, když by ti ho hradil Adrej."

"To nevadí, hlavně, že se vylížu z té šlamastyky, víš, že už zatkli půlku mých ministrů a Ramzana Kadyrova? Chtějí jej vyšetřovat z podílu na smrti Borise Němcova.  Nechám si udělat plastiku a narůst plnovous."

"Dobrý nápad. Taky bych ti radil se nechat potetovat, abys vypadal autentičtěji a změnit tón hlasu. Musíš vypadat jako typický ruský bezďák, abys zapadl do kolektivu Babišových zaměstnanců."

Putin si zamnul ruce, doklady měl vyřízené hned, stejně jako plastiku a tetování. Aby vypadal co nejautentičtěji, nechal si vylomit jeden zub. Zaplatil si rekvalifikační kurz a nastoupil v pobočce Babišova AGROFERTU. Brzo se naučil hovořit lámanou češtinou, osvojil si dovednosti v řízení a seřizování zemědělské mechanizace a zapadl do cyklu ročních období. Práce to byla sice těžká, navíc špatně placená, kvůli svému krytí musel bydlet v zablešené ubytovně. Ale Putin měl vždy nezměrnou vůli, která ho hnala vpřed.

Překousl, že se tak rychle propadl na společenské dno. Jeho jediným snem bylo svrhnout Xeniji Sobčakovou, která splnila vše, co, slíbila, a zbavila se Krymu, Podněstří a Abcházie, za což jí západ zatleskal. Vzdala se rovněž vlivu nad Sýrií a přístavu Tartús. Sýrii, jak prorokovala Tereza Spencerová v Parlamentních listech,  sice zakrátko ovládli ti samé hrdlořezové, kteří byli vyštvaní pryč, ale to Xeniji nevadilo.

Po jednom telefonátu s Angelou Merkelovou zlevnila dodávky plynu EU a odpustila Ukrajině její dluh. Rozhodla se diverzifikovat ruský průmysl a očistit olympioniky od skandálů, aby zase mohli startovat pod ruskou vlajkou. Za poradce si vzala odborníky, kteří radili Jelcinovi. Ti opět zprivatizovali vše, co Putin zestátnil a v Rusku na chvíli zavládl chaos. Putinovi se rozzářili očička, protože čekal, že se občané budou bouřit. 

Xenija ale chaos ustála, a ani nemusela rozpoutat válku. Lidem prostě naslibovala, že po chvíli nestability nastane klid a ekonomická prosperita ve spolupráci s USA a EU.  Objala se s J.C. Junckerem, který o ní v Evropské komisi prohlásil, že je to fajn roštěnka a že by ji hned přijal do EU, ale to nepovolí USA, protože by to destabilizovalo světovou geopolitickou scénu. A Turci by vyváděli, že je zase někdo předběhl.   

V USA mezitím dokončili, poté, co jim uvolnila Xenija přísně tajné dokumenty FSB, vyšetřování Donalda Trumpa a byl na něj uvalen impeachment. Vlády se ujal nakrátko M. Pence a posléze byly vyhlášeny nové volby, kde vyhrála Hillary Clintonová.  Všichni byli spokojení, jen se  divili, kde se skrývá V.V. Putin. Že by se propadl do země?

Snad nejvíce to vrtalo v hlavě bloggerovi Zieglerovi, který i přes pozitivní obrat k demokratizaci země, nepřestal nenávidět Rusáky. Na nic ale nemohl přijít. A tak se nakonec obrátil na bloggera Mácu, který díky své dokonalé znalosti sociálních sítí vypátrá naprosto každého, i proruské živly, zašité v debatách TV Barrandov.  "Putina dostaneme," slíbil Zieglerovi Máca."Musí být nějak aktivní na sociálních sítích. A musí mít nějaké bizarní jméno. Třeba z Bulgakova. Cítí se stejně jako on ukřivděný." 

Trvalo mu to dlouhé 3 roky, než se dopátral ve složité síti dezinformací k podezřelému jménu z Mistra a Markétky. Zjistil, že tato postava pravidelně přispívá anonymně do ruských disenformančních serverů, na které upzoroňoval profesor Drahoš.  A co víc, dokonce se objevilo toto jméno mezi publikem v Aréně Jaromíra Soukupa. To není náhoda. Navíc se stýká s dalšími podezřelými živly a všichni se jmenují jako postavy z Bulgakova. A řada z nich pracuje ve firmě AGROFERT, a.s.. Musí se jednat o tajnou síť bývalých ruských elit. 

V.V. Putin mezitím opravdu nelenil a spojil se se svými  kolegy z Kremlu, se šéfy významných ruských společností, kterým se podařilo utéct z Ruska a začal v Česku organizovat pátou kolonu. Musel vše stihnout  do nových prezidentských voleb, ve kterých proti sobě stanuli dva nejvážnější kandidáti, Jiří Ovčáček a Jiří Drahoš, kteří se měli brzo utkat v TV Barrandov. Jiří Drahoš tentokrát musel do debaty přijít, protože Jiří Ovčáček už nebyl za mluvčího, ale za kandidáta. A V. Putin musel jít jako všichni traktoristé vyjádřit podporu Jiřímu Drahošovi.  

Zatnul zuby a šel. Byl vyfocen v MF DNES, čehož si všiml blogger Máca, a najednou mu všechno došlo. Díky vyspělému počítačovému softwaru ke srovnávání tváří zjistil, že se nejedná o Stěpana Mizerova, ale o bývalého ruského prezidenta. Hned druhý den o tom napsal blog a odhalil rozsáhlé spiknutí, ve kterém měl prsty jak premiér Babiš, tak Miloš Zeman i Jaromír Soukup. 

"Bingo, konečně máme na Babiše něco hmatatelného," radovali se Zigler a Máca. 

Ukrytí muže, po kterém pátrá celý svět a jenž je v Rusku stíhán z korupce a z válečných zločinů, to už je jiný kafe. Babiš půjde do kriminálu za Putina, když jej nepotopilo Čapí hnízdo. A Putin bude v okovech převezen do Ruska. Prezident Zeman bude znemožněn a Ovčáček prohraje ve volbách.

K ničemu takovému ale nedošlo. Prezident Zeman dal premiérovi Babišovi milost a národ zajásal. Jiří Ovčáček vyhrál ve volbách a Putinovi udělil přes odpor EU a USA asyl. V Rusku proti sobě za čas stanuli Xenija Sobčaková a bývalý Putinův mluvčí Dmitrij Peskov, který se jako jediný udržel v Rusku a vyhnul se trestnímu stíhání. Ruský lid mezitím vystřízlivěl.

Zjistil, že ekonomice se díky zlevnění plynu nedaří, integrace do EU je v nedohlednu, Rusko díky likvidaci třetiny jaderných zbraní, ponorek a dalšího arzenálu přestalo být vojenskou velmocí, olympionici bez dopingu nebyli už tak úspěšní a oni, prostí ruští lidé,  se nemohli vymezovat vůči dekadentnímu západu, když se na ně najednou západ zčistajasna slibně usmíval.

Ztratili podstatu svého ruství. A tak dali hlas Putinovu bývalému mluvčímu Peskovovi. Jako první mu pogratuloval bývalý mluvčí českého prezidenta, prezident Ovčáček, který mu zaslal Putina zpátky domů v dárkovém balení v první třídě Českých aerolinek. 

Navoněný Peskov se zhrozil, v jak zuboženém je Putin stavu. Dokonce začal kouřit a pít. Okamžitě jej vymydlil a zbavil tetování. Putin se na chvíli zhroutil a stejně jako Mistr z  Bulgakovova románu si pobyl chvíli v psychiatrické léčebně. Pak se ale dal dohromady a posléze přebral funkci premiéra s tím, že si to s Peskovem po 6 letech prohodí. Vše se vrátilo do starých kolejí. Jen Putin se nemohl zbavit silného českého akcentu.

Poděkoval Andreji Babiši i Miloši Zemanovi, že mu umožnili krytí, a řekl, že se do Česka vždy rád vrátí na svíčkovou a vepřo knedlo zelo. Pokud mu to premiérská funkce dovolí,  rád si česky poklábosí s Jiřím Ovčáčkem a zajede za Milošem Zemanem na Vysočinu. 

Autor: Petra Havelková | sobota 10.2.2018 8:53 | karma článku: 11,44 | přečteno: 395x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1449x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Sacha Baron Cohen = Radek Vondráček, Sarah Palin = Miroslava Němcová

Radek Vondráček to už nemohl v sobě nadále dusit. Poté, co kníže po tolikáté před jeho očima usnul a o si to kladl osobně za vinu, se rozhodl, že rozvíří vody malého českého politického rybníčku a sejme masku seriózního právníka

8.3.2019 v 15:36 | Karma: 22,44 | Přečteno: 711x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Bloger V si změnil profilovou fotografii

Čtete dobře, řeč není o Markétě Šichtařové, která si díky svým stále se měnícím vyprseným fotografiím získává přízeň desítky tisíc čtenářů, ale o blogerovi Davidovi V.

20.2.2019 v 14:12 | Karma: 26,56 | Přečteno: 1905x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Půjde Mark Zuckerberg díky inicativě Václava Klause ml. sedět do českého vězení?

Boj Václava Klause mladšího za svobodu projevu v České republice, kterou dle jeho názoru ohrožuje cenzura ze strany sociálních sítí (především Facebooku), je chvályhodný.

27.1.2019 v 13:08 | Karma: 16,14 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Ponechme mužům jejich vkus!

Reakcím padesátnic, které pobouřil výrok francouzského spisovatele, který prohlásil, že už se mu v jeho 50 letech neztopoří penis při pohledu na ženu jeho věku rozumím, ale....

11.1.2019 v 17:47 | Karma: 19,82 | Přečteno: 1262x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Orlické hory

Silvestrovská procházka orlickými horami se namísto kochání scenériemi zvrtla v datlování aplikací mapy.cz a já se během ní stala "čínskou občankou"

7.1.2019 v 12:58 | Karma: 17,10 | Přečteno: 422x | Diskuse| Fotoblogy

Petra Havelková

Jak se dělá talk show na TV Barrandov

Pořad Nebezpečné vztahy moderátora Honzy Musila láká televizní diváky na skandální odhalení, vyhrocené střety mezi pozvanými hosty z řad prostého českého lidu. Je ale všechno tak, jak se divákovi zdá?

9.12.2018 v 12:13 | Karma: 30,13 | Přečteno: 2162x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Spílání malému Čecháčkovi u příležitosti výročí české státnosti

Kabaret české státnosti, které zinscenovalo brněnské Mahenovo divadlo se změnil pro mě a 2 další milovnice divadla a kultury středního věku v kabaret české nudnosti. Jednu z nás z představení prudce rozbolela hlava

1.12.2018 v 18:06 | Karma: 27,91 | Přečteno: 1327x | Diskuse| Kultura

Petra Havelková

Český jazyk nám feministická a LGTB lobby nikdy neukradne!

Obavy z útoků LGBT lobby na tradiční hodnoty, jež jsou založeny na roli ženy a muže coby monogamního páru, se stupňují. Napomáhají k tomu legislativní kroky, řešící práva LGTB minorit v otázce manželství anebo adopce dětí.

26.11.2018 v 16:57 | Karma: 23,93 | Přečteno: 888x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Kunětická hora-sídlo Rumburakovo

Rumburak byl odpradávna mou oblíbenou pohádkovou postavičkou. Zatímco v nepraktické pohádkové říši byl pro svůj pragmatismus plísněn, ve filmu Rumburak ukázal sympatičtější tvář.

31.7.2018 v 14:53 | Karma: 18,26 | Přečteno: 458x | Diskuse| Fotoblogy

Petra Havelková

Proč mezi Trumpem a Junckerem zavládla jedinečná chemie?

Nebe a dudy, voda a oheň, neřízená střela a zpomalený byrokrat, to jsou Donald Trump a Jean-Claude Juncker. Vše svědčilo o tom, že si při setkání v Bílém domě si neporozumí. Přesto mezi nimi přeskočila jiskra. Proč vlastně?

29.7.2018 v 15:25 | Karma: 12,14 | Přečteno: 427x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Bajka o bukvicích a zlé kavce

Dvě zamilované bukvice seděly na lavičce v parku pod svým rodným stromem. Nedávno se jim splnil vytoužený sen a v kočárku houpaly své adoptované dítě, miniaturní bukvici s dudlíkem v puse.

19.7.2018 v 19:43 | Karma: 15,18 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Za emigraci byl krávě v EU vyměřen trest smrti

Řadu členů EU vyděsil krutý rozsudek pro prostomyslnou březí krávu Penku, která si se svým nízkým kravím IQ nedokázala přečíst tabulku "Pozor státní hranice" a odešla z Bulharska do Srbska

16.6.2018 v 14:01 | Karma: 20,07 | Přečteno: 870x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Blížíme se Rusku anebo spíše Saúdské Arábii?

V obou dvou zemích jsou umělci ostrakizováni za svobodu uměleckého projevu a uměleckou kritiku propojení autoritářského režimu s náboženstvím

30.5.2018 v 20:49 | Karma: 10,11 | Přečteno: 581x | Diskuse| Kultura

Petra Havelková

Dáma s psíčkem

Ministryně obrany, jež si vyfotila věnec položený neznámému vojínovi na Vítkově spolu se svým psem, hnula žlučí velké části českého národa. Ale proč vlastně?

19.5.2018 v 12:08 | Karma: 13,23 | Přečteno: 934x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Bude Natalie Portmanová zbavena izraelského občanství?

Slavná americká herečka izraelského původu se kriticky vyslovila k nedávným nepřiměřeným zásahům izraelských ozbrojených složek proti protestujícím Palestincům, které si vyžádaly civilní oběti

25.4.2018 v 14:09 | Karma: 16,71 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.