Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pat a Mat vedou Bílý dům

Ivana vyprávěla neklidnému Donaldovi pohádky před spaním inspirované československými animovanými filmy. Nejvíce se mu zalíbili Pat a Mat, protože to byli kutilové od fochu, a proto se s nimi potají identifikoval

Ivana věděla, jak se svým věčně přepracovaným,  uspěchaným a nervózním manželem zacházet.  Kromě toho, že mu pomáhala budovat jeho impérium, starala se o jeho děti a plnila první stránky amerického bulváru, mu před spaním pouštěla skvosty od Trnky, Pojara, Týrlové, ale i modernější českou animovanou tvorbu. Věčně uspěchaný Trump, jenž nemohl usnout, protože stále  roztěkaně myslel na stovky svých projektů, si nejvíce oblíbil Pata a Mata, kterým rozuměl beze slov. Pořídil si veškeré  díly seriálu Jiránka a Beneše a pouštěl je i svým dětem, jimž dával Pata a Mata za negativní vzor.

Trump pozoroval Pata a Mata tak dlouho, až s nimi splynul

V nejhorších snech se mu zdálo, že jeho pracovníci jsou stejní vrtáci, jako jsou čeští dělníci, že se mu hroutí jeden z jeho hotelů, a pak ihned ráno chvátal na kontrolu, aby zjistil, že je vše v nejlepším pořádku. Ačkoli se jednalo jen o detail, běda nešikovnému dělníkovi. Okamžitě byl propuštěn. "Československý socialismus, kde se všichni poflakují,  tady mít nebudeme", argumentoval Trump, "buďte rádi, že zde máme zlatý kapitalismus a nevyrazím vás za vaše prohřešky z práce". Všichni se třásli a snili o zlatém československém zašíváckém komunismu.  

na své dělníky Trump vždy dohlížel

Vše mu klapalo, překonal nesnáze, bankroty, soudní procesy, kolapsy svých kasin, z nichž jej vytáhl jeho dobrosrdečný  otec. Přežil i skandály kolem svých univerzit. Protože měl svého Pata a Mata a věděl, že v Československu by mohlo být pro něj, kapitalistického vykořisťovatele, mnohem hůř.

během kampaně plnil Trump první stránky tisku

A pak se rozhodl v 70 letech kandidovat do Bílého domu coby outsider a porazil díky pozornosti médií, která zahltil svými bombastickými fabulacemi a tajemnými poselstvími, jež nehodlal nikomu vysvětlovat,  hravě svou anti-mainstreamovou rétorikou nejprve všechny republikány a pak svou dlouholetou kamarádku Hillary R. Clintonovou.

Hilalry poradil Trumpo s Bannonem nejen v golfu ale díky Bannonovým radám i v politice

 Za zády měl tajuplný tým, v němž se čím dál intenzivněji začal uplatňovat Stephen K.  Bannon, samorost, jenž pracoval pro Wall Street, armádu, Hollywood, pravicový plátek Breitbart, nenáviděl levici, anarchisty, obdivoval Hitlerovu filmařku Leni Reifenstahlovou a Sarah Palinovou. Uznával jedině  Tea Party a trpěl apokalyptickými vizemi zkázy USA, zapříčiněné New York Times, Obamou, hipísáckým volnomyšlenkářstvím a globalismem,  jež vysvobodí jeho černý kůň, Donald Trump. Snad proto se snažil zdiskreditovat  předvídavě Hillary Clinton dlouho před volbami podporou knihy a dokumentu Peníze Clintonovců. 

Bannon se proboural do tajuplných Clintonových neziskovek

Jeho dokumenty, jež buď produkoval, anebo režíroval, nikdy neběžely, až na pár omezených výjimek,  v kinech.  V dokumentu Occupy Wall Street demaskováno, který zesměšňuje chaoticky chaotické protesty proti bankéřům jako formu  anarchistické úchylky zfetovaných najatých agentů odborů, jež se kdysi spolčily s Al Caponem, vystupuje zesnulý A. Breitbart, jenž vidí největší nebezpečí v tajuplnosti hnutí Anonymous.  

Iluminátský dokument Tváří tvář zlu je gulášovitou koláží černobílé vizí boje dobra a zla, kapitalistů a komoušů, jež porazí titánský hrdina, křižácký bojovník   Ronald Reagan, jenž položí socialismus na lopatky díky svému tajnému plánu a smrtícím komandům.  

 Film Neporažená dělá ze Sáry Palinové konzervativní rebelku, proti níž jsou všichni republikáni eunuchové, zatímco ona bojuje neohroženě s medvědy.  Generace nula s mluvícími hlavami republikánů N. Gingricha a Johna Boltona a spoustou umělého ohně, opakuje scénář o spiknutí liberálů, kteří přivodili krach Wall Street a zadlužili zemi, slepě kopíruje techniky talentovanějšího levicového provokatéra a držitele Oscara Michaela Moora, jehož Bannon nekriticky obdivuje, ačkoli ten Bannonem pohrdá.

Kritika vytýká Bannonových filmům špatnou práci s tempem, nezvyklou míru chaotičnosti, nevhodnou volbu hudebních podkresů, manipulativní, schématickou  vizi světa a neinvenčnost. V tom se shodují i všichni diváci, kteří věnovali Bannonovi pár řádek na internetu.  Bannon si kritiky přečetl a považoval je za levicové spiknutí elitářských liberálů. Na Fox News jej  přece pochválili a členové Tea Party mohli na jeho dokumentech oči nechat.

To vše se nyní, když si jej Trump vybral za svého poradce, změní.  Bannon spolu s Trumpem bude psát dějiny a namísto svých kašírovaných  filmů zahltí americké TV bombastickou kýčovitou realitou, ve které si jím zdiskreditovaná Hillary Clintonová a její klan  neškrtnou perem.  

?Assangeovo zveřejnění hacků mailů Johna Podesty vzal Trump jako skvělý dárek

Trump poděkoval veřejně přes média sextujícímu odcizenému manželovi A. Weinerovi asistentky Hillary Clintonové Humy Abedinové. Jeho skandál, jenž vedl krátce před volbami k prošetření uzavřené aféry s maily, jež byla nakonec uzavřena se stejným výsledkem, Trumpovi získal cenné body.  Že mu s únikem informací z tajných služeb pomohla jeho šedá eminence, Erik Prince, zakladatel žoldácké firmy  Blackwater, která měla na svědomí masakr ve Fallúdži, a bratr nové ministryně školství Betsy DeVos, pomlčel. Pochválil jen decentně  Assange za jeho dárek v boji proti konkurentce. 

Bannon bude konečně uznán světem filmu

Nyní se Bannon může konečně vyřádit, píše Trumpovi jeho proslovy a kontroverzní nařízení, které vyvolávají chaos po celém světě zcela ve shodě s Bannonovou  apokalyptickou biblickou vizí očistného rozkladu, po němž se dostaví dokonale konzervativní, patrioticky uspořádaný řád.  

Bannon a Trump si potají na vlastnoručním papíře tisknou vládní nařízení

 Strategií Bannona je nikomu, včetně členů Kongresu, tajných služeb a vrchnímu soudu, nic neříct a potají si vyrobit kontroverzní vládní nařízení v pátek po pracovní době, aby se to mohlo hezky přes víkend rozmáznout po celém světě.  

na tajné služby vyzraje Trump s pomocí svých bondovských metod

Prvně, nežli společně zahájili svou šokovou terapii neohlášených vyhlášek, jež vyvolala v celém světě údiv a kýženou pozornost všech politiků i prostých amerických lidí, se ale rozhodli oba dva spiklenci provést v Bílém domě pár úprav. Začali důkladným přemalováním stěn patriotickými barvami. 

patriotičtí malíři v Bílém domě

Nečestná média, produkující falešné zprávy, jimž vévodí CNN a  New York Times, jež se Bannon snažil zdiskreditovat už v dokumentu Occupy Wall Street demaskováno, mají oba na háku.  Dnes již zesnulý Breitbart v Bannonově dokumentu  doporučoval svým skalním divákům, horlivým členům ultrakonzervativní Tea Party, aby namísto lživých liberálních New York Times s letitou tradicí, četli jeho jediný pravdivý server Breitbart News Network. Jinak se zcela utopí ve změti falešných informací.  Donald Trump se toho chytl a začal snít o tom, kterak si zahraje s hlavami moderátorů CNN kulečník.

Donald Trump si hraje s moderátory CNN

Novináři brzo pochopili, že vše, co si Donald umane,  bude mít, a když mu někdo bude oponovat, jako vrchní státní zastupitelka Sally Yatesová, jíž se jeho kroky nezdály legální, dá mu padáka. V CNN to věděli dříve, nežli Trump, který se ji rozhodl vyhodit na  jejich doporučení, a hovořili o její ohrožené hlavě ještě dříve, nežli padla.

Na Bannovovy a Trumpovy vrtochy nemají  vliv ani dojemná  shromáždění Demokratů, plácajících o otevřenosti USA migrantům a nelegálnosti Trumpových kroků, kterým magickým zásahem Bannona, jenž se označil za temnou postavu z Hvězdných válek, blbl mikrofon, ani demonstrace po celém světě. Donald Trump se vyjádřil na radu svých ultrakonzervativních poradců, že by rád obnovil mučení údajných teroristů, vyvinuté psychology, kteří si za své  nápady inspirované I.P. Pavlovem a jógou vyinkasovali 80 milionů dolarů. 

představa Trumpa o mučení teroristů

"Mučit by se mělo, když jsme my mučeni celým světem", sdělil Trump, ale obratem dodal, že se podřídí názoru odborníků. Jak mu ale máme věřit, když státní zastupitelku, jež mu oponovala, okamžitě sesadil?

 

Trump s Bannonem osobně dohlídnou na stavbu zdi

Všichni tito naší ideologii oponující lidé jsou provokatéři placení odbory, myslí si Bannon odedávna.  Migranti, kteří stejně museli čekat rok v rámci složitého procesu na svá víza a nyní jsou zmateni, mají smůlu. Předražená zeď kolem celých USA bude. Donald Trump se Stephenem Bannonem na to osobně dohlédnou.

Zeď, coby symbol ochrany USA před nepřátelskými Mexičany, vyslouží spolu s dalšími protekcionistickými vyhláškami USA ve světě  respekt, které ztratily pod vládou anarchistických destruktivních demokratů, mne si prsty Bannon.  Pokud se Číňané, kterým plánované tarify USA na jejich zlovolnou ekonomiku manipulující svou měnou rozhodnou před Trumpem nerozbalit na letišti červený koberec, jako to udělali nedávno Obamovi, donese si Trump koberec vlastní. 

do zahraničí si bude Trump vozit svůj vlastní čestný koberec

Dalším úkolem je zkrotit neposlušný Kongres s rozlobenými demokratickými senátory a republikánskými rebely McCainem a L. Grahamem. Půjde to hladce, bude stačit pár tweetů a špičky Senátu se přizpůsobí Trumpově svéráznému alternativnímu stylu.

Za pár měsíci bude celý senát potrumpován

 

Autor: Petra Havelková | úterý 31.1.2017 15:34 | karma článku: 17,62 | přečteno: 977x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1449x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Sacha Baron Cohen = Radek Vondráček, Sarah Palin = Miroslava Němcová

Radek Vondráček to už nemohl v sobě nadále dusit. Poté, co kníže po tolikáté před jeho očima usnul a o si to kladl osobně za vinu, se rozhodl, že rozvíří vody malého českého politického rybníčku a sejme masku seriózního právníka

8.3.2019 v 15:36 | Karma: 22,44 | Přečteno: 711x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Bloger V si změnil profilovou fotografii

Čtete dobře, řeč není o Markétě Šichtařové, která si díky svým stále se měnícím vyprseným fotografiím získává přízeň desítky tisíc čtenářů, ale o blogerovi Davidovi V.

20.2.2019 v 14:12 | Karma: 26,56 | Přečteno: 1905x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Půjde Mark Zuckerberg díky inicativě Václava Klause ml. sedět do českého vězení?

Boj Václava Klause mladšího za svobodu projevu v České republice, kterou dle jeho názoru ohrožuje cenzura ze strany sociálních sítí (především Facebooku), je chvályhodný.

27.1.2019 v 13:08 | Karma: 16,14 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Ponechme mužům jejich vkus!

Reakcím padesátnic, které pobouřil výrok francouzského spisovatele, který prohlásil, že už se mu v jeho 50 letech neztopoří penis při pohledu na ženu jeho věku rozumím, ale....

11.1.2019 v 17:47 | Karma: 19,82 | Přečteno: 1262x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Orlické hory

Silvestrovská procházka orlickými horami se namísto kochání scenériemi zvrtla v datlování aplikací mapy.cz a já se během ní stala "čínskou občankou"

7.1.2019 v 12:58 | Karma: 17,10 | Přečteno: 422x | Diskuse| Fotoblogy

Petra Havelková

Jak se dělá talk show na TV Barrandov

Pořad Nebezpečné vztahy moderátora Honzy Musila láká televizní diváky na skandální odhalení, vyhrocené střety mezi pozvanými hosty z řad prostého českého lidu. Je ale všechno tak, jak se divákovi zdá?

9.12.2018 v 12:13 | Karma: 30,13 | Přečteno: 2162x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Spílání malému Čecháčkovi u příležitosti výročí české státnosti

Kabaret české státnosti, které zinscenovalo brněnské Mahenovo divadlo se změnil pro mě a 2 další milovnice divadla a kultury středního věku v kabaret české nudnosti. Jednu z nás z představení prudce rozbolela hlava

1.12.2018 v 18:06 | Karma: 27,91 | Přečteno: 1327x | Diskuse| Kultura

Petra Havelková

Český jazyk nám feministická a LGTB lobby nikdy neukradne!

Obavy z útoků LGBT lobby na tradiční hodnoty, jež jsou založeny na roli ženy a muže coby monogamního páru, se stupňují. Napomáhají k tomu legislativní kroky, řešící práva LGTB minorit v otázce manželství anebo adopce dětí.

26.11.2018 v 16:57 | Karma: 23,93 | Přečteno: 888x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Kunětická hora-sídlo Rumburakovo

Rumburak byl odpradávna mou oblíbenou pohádkovou postavičkou. Zatímco v nepraktické pohádkové říši byl pro svůj pragmatismus plísněn, ve filmu Rumburak ukázal sympatičtější tvář.

31.7.2018 v 14:53 | Karma: 18,26 | Přečteno: 458x | Diskuse| Fotoblogy

Petra Havelková

Proč mezi Trumpem a Junckerem zavládla jedinečná chemie?

Nebe a dudy, voda a oheň, neřízená střela a zpomalený byrokrat, to jsou Donald Trump a Jean-Claude Juncker. Vše svědčilo o tom, že si při setkání v Bílém domě si neporozumí. Přesto mezi nimi přeskočila jiskra. Proč vlastně?

29.7.2018 v 15:25 | Karma: 12,14 | Přečteno: 427x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Bajka o bukvicích a zlé kavce

Dvě zamilované bukvice seděly na lavičce v parku pod svým rodným stromem. Nedávno se jim splnil vytoužený sen a v kočárku houpaly své adoptované dítě, miniaturní bukvici s dudlíkem v puse.

19.7.2018 v 19:43 | Karma: 15,18 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Za emigraci byl krávě v EU vyměřen trest smrti

Řadu členů EU vyděsil krutý rozsudek pro prostomyslnou březí krávu Penku, která si se svým nízkým kravím IQ nedokázala přečíst tabulku "Pozor státní hranice" a odešla z Bulharska do Srbska

16.6.2018 v 14:01 | Karma: 20,07 | Přečteno: 870x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Blížíme se Rusku anebo spíše Saúdské Arábii?

V obou dvou zemích jsou umělci ostrakizováni za svobodu uměleckého projevu a uměleckou kritiku propojení autoritářského režimu s náboženstvím

30.5.2018 v 20:49 | Karma: 10,11 | Přečteno: 581x | Diskuse| Kultura

Petra Havelková

Dáma s psíčkem

Ministryně obrany, jež si vyfotila věnec položený neznámému vojínovi na Vítkově spolu se svým psem, hnula žlučí velké části českého národa. Ale proč vlastně?

19.5.2018 v 12:08 | Karma: 13,23 | Přečteno: 934x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Bude Natalie Portmanová zbavena izraelského občanství?

Slavná americká herečka izraelského původu se kriticky vyslovila k nedávným nepřiměřeným zásahům izraelských ozbrojených složek proti protestujícím Palestincům, které si vyžádaly civilní oběti

25.4.2018 v 14:09 | Karma: 16,71 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.