Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Muslimky si prohlédly těžkou práci v dolech a pak se plavily po stopách třech mušketýrů

Rakousko bude po zvolení populisty Hofera, jenž zatočí s migrací, chudší o magické scény  v zatopeném dole, kde se těžil vápenec a natáčeli Tři mušketýři. Zde se naše česká skupina vystřídala s muslimkami v rámci plavby na loďce.

Obtažené sexy zadky Češek, jež se svižně  vyhouply z lodičky zaparkované nedaleko  kulisy  z amerického dojáku 3 mušketýři, byly zakrátko nahrazeny vlajícími ne-sexy pozadími muslimek oděných v černých hábitech. Hledaly za 10 eur úlevu od nebetyčného horka v bývalém vápencovém dole Seegrotte situovaném v dolnorakouském  podzemí, jenž byl zatopen vlivem přírodní katastrofy. Během 2. světové války byl důl zabaven armádou a firma Heinkel zde vyráběla první tryskové letouny na světě HE 162 Salamander.  

Zatímco naše ženy se zimomřivě choulily do půjčených modrých dek, muslimkám chladno evidentně nevadilo. Jako malé děti se těšily na to, že se svezou lodičkou a pokochají se magickými odrazy kýčovitých lomů světla. Jejich oblé deformované stíny se nakrátko promítly na stěny jeskyně vedle obrysu štíhlého typicky rakušáckého průvodce ve fešné hornické uniformě.

Tomu ale bude brzo konec, pokud v Rakousku vyhraje kandidát Hofer z  populistické pravicové strany Svobodní, jenž se na mě v Rakousku culil z řady předvolebních plakátů. "Hofer, Hofer a zase Hofer s tím jeho jeho holubičím pohledem. V Rakousku je přehoferováno," říkala jsem si, když jsem brázdila rakouské dálnice. Na x Hoferů připadli jen  2 nevýrazní Van der Bellenové. 

makety ze hollywoodských 3 mušketýrů

S takovou kandidát Strany zelených podruhé nevyhraje a Hofer, držitel zbraně Glock 9 mm, se s ženami v tmavých hábitech párat nebude. Řekne jim zdvořile: "rakouské podzemí jakož i nadzemí není pro vás, jelikož jste si jej poctivou prací nevyhloubily."  Stejně jako Miloš Zeman zastává Hofer názor, že obyvatelé Rakouska  by se se měli v rámci migrační vlny vyzbrojit proti nebezpečným návštěvníkům ze zahraničí.  

Miloš Zeman zatím dotlačil svou Ivanu, aby si udělala zbrojní průkaz a byla připravená hájit svého chotě a prezidenta do posledního dechu. Patriot, nacionalista Hofer, po němž se náš prezident asi opičí,  se rád ukazoval v rámci předvolebního boje se zbraní a svými čtyřmi dětmi. 

Nás Slovany snad spoluautor programu Svobodných, do něhož včlenil prvky národního socialismu, do jeskyně, kde jsme se mohli pokochat maketami slepých koňů, čerpadel, lucerniček  ale i stíhaček, v budoucnu pustí. Budou nás ale pečlivě kontrolovat na hranicích.  Ale černě oděné ženy budou mít smůlu.

"Nemám z nich dobrý pocit..."  sdělila mi Češka, jež se začala iracionálně obávat, aby muslimky náhodou nevytáhly ze svého hábitu bombu a nevyhodily celé pečlivě nastrojené podzemí do povětří a my se náhodou nerozlítly na cucky.  Zůstaly jsme ale celé, jak se mohli přesvědčit čeští policisté na hranicích, když na nás vybafli, co v malém mikrobusku značky Mercedes hledáme na českých hranicích. Když jsme jim sdělili, že jsme se byli pokochat na sentimentální story o tragické smrti rakouského následníka trůnu  Rudolfa, zaťukali si na čelo a pustili nás dál. 

slepí koně

Kandidát zelených by celou situaci řešil jinak. Nebál by se a chopil by se jedinečné příležitosti vysvětlit  ženám z Blízkého východu, jak se v Evropě lidé kdysi dřeli jako koně po boku slepých koní v prostředí podobnému antickému Hádu.

tvrdá práce v dolech

Aspoň si budou více vážit pomocné ruky, pochopí, že bez práce nejsou koláče a lépe se integrují do horalské a maloměšťácky hrdé  rakouské společnosti. Van der Bellen by to jistě pochopil a naznal by, že se v tomto historickém okamžiku proťala rakouská pohnutá minulost napěchovaná vzpomínkami na zašlé časy slávy padlého impéria s přítomností v prazvláštním kaleidoskopickém mišmaši bez ladu a skladu.

Když jsem nastoupila do jeskyně, byla jsem už hodně unavená, vstávala jsem ve 4 hodiny, měla jsem za sebou x hradů, klášterů doprovázených odborným výkladem. 

 V romantizujících hradech,  jež vystavěl rakouští aristokrati z ruin a upravili si je k obrazu svému v bizarních slepencích, nic napasovalo dohromady, ale oko se i tak kochalo.  Italská renesance se hašteřila s vestfálským lidovým stylem,  sáňky s mučicími nástroji, brnění o váze 50 kg,  za něž by se dalo pořídit nyní Ferrari, se středověkými stroji na špagety  a vynálezy Leonarda da Vinchiho.

 Nejvíce zaujal prosklený záchod, umístěný ve výklenku  nad skalami, kde aristokraté konali svou potřebu.  Vše bylo díky nesmyslným rekonstrukcím  tak nějak naopak a nikdy ne na svém místě. Imitace kuchyně, jež v hradu vytesaném ve vápenci nikdy nebyla kvůli výbušnému prostředí,  v miniaturní posteli se údajně ňahňalo 5 aristokratů a záchod byl  nad místem, kudy přicházeli návštěvníci hradu. 

Přemýšlela jsem nad tím, jak by záchodu využil Hofer, když by vyhrál ve volbách. Snad by jej opět zprovoznil a nechal vše stékat na nevítané návštěvníky v rámci pečlivě promyšlené psychologické války. Oni by si pak rozmysleli, kam vlézt a nevlézt.  Aspoň by se nezabydlovali v betonových krabicích nedaleko českých hranic s Mikulovem, které si zálibně obhlíželi. To tak, aby se z těchto provizorních ubikací v budoucnu líhli cizokrajní musulmani jako kouzelní králíci. 

mše pro tisíce EU v rakouské jeskyni zatrhla

Vše se mi slilo nevyspáním dohromady, připadla jsem si v jeskyni jako v delirantním snu, do něhož patří černé postavy, odrážející se v křišťálově čisté vodě, křenící se Hofer, laciné čínské stromky a svíčky, zdobící sochu svaté Barbory, patronky horníků v rámci křesťanských svátků.

Muslimové neprotestovali proti v Číně vyrobeným umělým stromkům ani proti tomu, že se v jeskyni schází stovky křesťanů.  Procházeli kolem křesťanských symbolů laxně a unuděně. Muslimové Rakušákům nic zatrhnout nechtěli. Rána do zad pýše Rakušáků přišla zcela nečekaně odjinud. 

Od průvodce, jenž nám pouštěl výklad z malého kazeťáčku česky, jsme se dozvěděli, že velkým několikatisícovým davům rakouských katolíků, kteří se směstnali do jeskyně o svátku svaté Barbory,  je odzvoněno. Díky přísným požadavkům Evropské unie už sem může vejít jen 300 lidí a zbytek má smůlu.

I proti buzerativní Evropské unii  budou hlasy dané Hoferovi, jenž bude protestním bardem odporu rakouského  lidu, jenž si nechce nechat diktovat, kolik občanů se má naňahňat do jeskyně o církevním svátku.

Když je tělo na těle, padají bariéry, v davu končí strach a lidé mají pocit vroucí pospolitosti. Jsme jeden národ a nedáme se pohltit cizáky, řeknou si  slzící Rakušané dýchající si tiše do oušek.  Spolu v rakouském podzemí jim odoláme, stejně jako vyprášili naši předkové kdysi Turky. Určitě tam nebude chybět nacionalista a Rakušák každým coulem, Hofer, se svými 4 caparty. Hrdě celému svému statečnému národu sdělí, že budoucnost je v Rakousku a v jeho zdravých, tuhých, hezky košatých kořenech. Ne v nějakých cizácích, kteří si potutelně a bez zásluh nezaplavou na jejich lodičkách a budou vykázáni do příslušných mezí. 

Autor: Petra Havelková | úterý 6.9.2016 13:59 | karma článku: 19,51 | přečteno: 1634x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1451x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

Trvalo to měsíc. Baltimore otevřel kanál pro lodě uvězněné po zřícení mostu

25. dubna 2024  19:34

Měsíc po zřícení přístavního mostu proplula nově otevřeným plavebním kanálem v Baltimoru první loď....

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.