Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

No Go Zones pro muslimky na plážích

Zdeptaný premiér Manuel Valls, jenž se stal terčem kritiky za výrok, že si Francouzi budou muset zvykat na terorismus, si vyhnal  své ego do hvězdných výšin podporou zákazu nošení burkin na plážích. 

Tím terorismu definitivně zatne tipec a už jej nikdo nebude moci očerňovat, že nekope za svou sekulární vlast.  Vše není jen o sbírání politických bodů, ale o službě všelidským hodnotám nahoty jakožto osvícenské svobody.  Ve Francii platí výjimečný stav, francouzská policie se nedokáže vypořádat s násilím skupin i osamělých vlků. A tak je  třeba se  babrat v trivialitách, aby měli občané pocit, že politici nespí na vavřínech, když jejich národ přešlapuje na hořící lávě.

Vallsův výrok se stal terčem karikatur

Manuel Valls byl vybučen, když přišel kondolovat pozůstalým obětí atentátu v Nice, kde byl starosta Philippe Pradal, místní zastupitel  Christian Estrosi  a princ  Albert. Vláda přitom zamítla  Estrosiho požadavek na vyšší policejní zabezpečení události.  I ti, co tehdy nebučeli, si přáli Vallsovu rezignaci a označili jej za slabého, naprosto bezradného premiéra. 

Konečně mohl premiér ve státě, založeném na sekulárních principech, ukázat svaly, když občanům sdělil typicky nabubřeným stylem, že odsouzení burkin jde ruku v ruce s odsouzením smrtelného zpátečnického islámu. Burkinářky, spokojeně se kryjící před lačnými pohledy hormonálně nevybouřených Francouzů, jsou dle jeho názoru svým hávem omezeny ve svých svobodách.

 

Ano, ale ony si to nemyslí. Bojovnice za svobodu islámských žen Manal al Sharif v Saúdské Arábii sdělila americké TV, že si přeje, aby ženy mohly řídit auto, za což byla zavřená. Ale když se jí žurnalista z Fox News zeptal, proč nenosí plavky, rozdurdila, že o takovou svobodu nestojí a  že dvojdílné bikiny jsou zvrhlým americkým pekelným vynálezem. 

Ale premiér Valls by chtěl osvobodit  i tuto bojovnici za práva žen a vtlouci jí do hlavy, že nošení plavek ji do pekla nepřivede.  A přitom v Itálii, kde se prohání na pláži zahalené jeptišky, tento problém nevzniká.

Nikoho tam ani nenapadne nutit ženy se svlékat se zbraní v ruce. V Itálii rovněž nebyly žádné atentáty, ačkoli se v místní Lampeduse muslimové po klopotné cestě vyloďují, a také občas plavou zahalení. Tamní policie proškolená léty boje s mafií  je obezřetnější a mohla by lehkomyslné francouzské policii, jakou známe z filmu Četník ze Saint Tropez, dávat lekce na profesionální úrovni.

v Itálii nikdo jeptišky shazovat šaty nenutí

Valls by nebyl tak drsný, pokud by socialistům na paty nešlapal pravicový Sarkozy, jenž sní o roli prezidenta. Sám se sice na pláži neobnažuje, ale druhé by obnažoval rád. Všechny svléká doslova pohledem. Dokonce i  ty, co mají nějaký ten špek navíc a nechá se provokativně fotit se svou obnaženou těhotnou manželkou. 

 Nejvyšší soud burkiny povolil, ale boj nekončí. Muslimky nebudou chodit na pláž v bikinách, protože jednodílné plavky budou brzo budit pohoršení a Sarkozy, až se stane prezidentem, prosadí na francouzské pláže značky s přeškrtnutou zahalenou ženou hned vedle fotky s přeškrtnutým psem a dá vědět, na jakou úroveň muslimy klade. Psovsky se pohádal do krve s liberálním muslimem, profesorem z Oxfordu Ramadanem, jehož měl rovněž za psa.  Na francouzských plážích bude zkrátka přeznačkováno a výjimečný stav nebude zrušen nikdy.

No Go Zones pro burkiny rozvíří opět kachnu o 751 No Go Zones pro francouzské policisty a nemuslimy, jež jsou údajně rozprostřeny po celé Francii. S   nimi přišli před rokem a půl fundovaní američtí  bezpečnostní experti, aby si pak sypali popel na hlavu.  Všichni známe zaručenou pravdu o No Go Zones v Birminghamu, jež cituje  Andor Šándor podle zmatených amerických znalců. Naši bezpečnostní experti mají jednu pozoruhodnou vlastnost, dozví se vždy pravdy jen půl a zbytek je už nezajímá, a tak dlí napůl ve snu a napůl v realitě a celý národ jim jako malé děcko věří. 

 Vlivný americký expert na terorismus Steven Emerson sdělil ve Fox News před rokem a půl s hrobově vážným výrazem, že v Birminghamu jsou už jen  samí muslimové a nepustí tam žádné nemuslimy.  Evidentně tam nikdy osobně nebyl. Ve skutečnosti je v tomto industriálním sídle muslimů  jen 22 procent. Dle Emersona by nemělo 78 procent obyvatel města přístup do svého bytu a do své lednice ke svému nehalal jídlu. 

Dušuje se,  že v Birmighamu platí výhradně muslimské zákony a policie tam nemá přístup.  Reálně tak tvrdí, že Birmingham je muslimský kalifát v srdci Evropy a  ta je jednou provždy odsouzena k zániku, protože muslimů je všude jinde jako much. Dle něj co muslim, to terorista. On sám prý byl nařčen z toho, že je chce do jednoho zlikvidovat. 

tyto symboly jsou dle Emersona v celém Birminghamu

Radní  Birminghamu označil město za kosmopolitní a sdělil, že je třeba vážit fakta, nežli je vypustíme z úst. Scott Luccas, profesor z Birminghamu sdělil, že Emerson říká obyvatelům USA, co sami chtějí slyšet. Užil si svých 15 minu slávy a pak se dobrovolně kál. A to napsal tolik fundovaných publikací ze zaručeně pravých zdrojů. 

V Londýně v problémových čtvrtích dle něj chodí muslimská náboženská policie,  jež kárá nemuslimy, aby dodržovali jejich zákony.  Ničeho takového jsem si ale nevšimla. Byla jsem v muslimské čtvrti, brouzdala jsem tam v noci s Palestincem, který mi radil cestu k mému ubytování, a ptala jsem se ho "no go zone?" a on mi na to odtušil" go, go, come together, no problem". 

Emersona označil David Cameron za idiota a když o tom uslyšel, málem se prý zadusil ovesnou kaší. Emerson se se slzami v očích omluvil, chtěl napravit svou vinu a věnoval určitý obnos birminghamské nemocnici.

 Tento věhlasný expert z USA ve svých statistikách spoléhal na zdroje, kterým slepě věřil. Ale u amerických expertů se nelze ničemu divit. Řada z nich věří, že země je stará jen 6000 let, a nenávidí Harryho Pottera, protože učí děti okultismu.  

 Jeho zpráva vyvolala vlnu posměšků. Na Twitteru jsme se mohli dočkat fotky královny v "muslimském" šátku a marmelády s muslimskou pokrývkou hlavy. Skupina Duran Duran se dle žertovných zpráv zradikalizovala a přeměnila se na Korán Korán. Další vtipálek navrhl, že by se Birmingham měl přejmenovat na Birming, protože šunka (anglicky ham) není halal. 

královna v hidžábu

Historky se chytl u nás do nebes opěvovaný populista Nigel Farage, jenž ji nafoukl do obludných rozměrů a hovořil o stovkách podobných míst po celé EU a dalších zprávách přistřižených za vlasy. Klon Farage Donald Trump rozvířil mýtus o No Go Zones v rámci své kampaně, což vyprovokovalo reportéra The Independent, jenž se vydal do okolí Woolwich se sklenicí vína o půlnoci a čekal, že dostane do dršky od muslimské hlídky. Nemohl na ni nikde narazit.

Stejně tak se šuškalo o tričkách s Bin Ládinem, o nichž píše zpravodaj Fox News a válečný veterán Peterson. Sháněla jsem se po nich po všech problémových oblastech Londýna, ale nikde jsem na ně nenarazila, na rozdíl od reklam na umělé osvětlení pro pěstování marihuany, jež se tyčily na obřích bannerech. 

Situaci krásně shrnuje Cenk Uygur, můj jediný oblíbený moderátor  z USA, jenž to sfoukl pár slovy. Označil Fox News, jež vypouští do světa své obvyklé hoaxy, aby je za týden museli vyvracet,  za No Go Zone pro korektní žurnalistiku. Fox News dementovali krátce na to falešnou zprávu o tom, že 16 procent obyvatel Francie podporuje Islámský stát. Prý se trošku utli. Daný údaj si asi vycucali z prstu. Stejně jako No Go Zones ve Francii.  

 

britská marmeláda po muslimsku

Pojem vznikl zkomolením francouzského názvu Zones Urbaines Sensibles v překladu citlivé městské oblasti. Nemusí se vždy jednat o oblasti s predominantně muslimskou populací, jde se ale o místa, kde hrozí zvýšená kriminalita, nezaměstnanost  a nízká vzdělanost mladých muslimských imigrantů. Vláda, ani francouzská policie ale tyto čtvrti neodepsala, ale ráda by jim prý věnovala zvýšenou pozornost.

O těchto oblastech psal nelichotivě blízkovýchodní zpravodaj Daniel Pipes už v roce 2006. V roce 2013 svůj postoj přehodnotil. Ve srovnání s tím, co viděl v Americe, jsou tato místa nudná. "My, co bydlíme v Bronxu anebo v Detroitu, bychom čekali v EU stejné peklo," napsal. "Evropská chudinská obydlí nejsou krásná. Normálně jsou ale tyto čtvrtě klidné, občas ale tady propukají spory a hoří zde auta."  To je ale v Evropě běžné už desítky let.  

Zatímco Emerson v UK vyvolal rozhořčení, ve Francii se nařčení zasmáli. Číslo 751 No Go Zones je evidentně přestřelené. Do No Go Zones byly zahrnuty, jak si všímá humoristický pořad Le Petit Journal,  i věhlasné čtvrtě nedaleko Pére-Lachaise, čtvrť Magenta, Náměstí republiky, čtvrt Belleville. Zde všude by měli nemuslimové dle Američanů vstup zakázán a měla by zde platit pouze šaría. 

Reportérovi to nedalo a zeptal se obyvatel, jak by zhodnotili své čtvrti. Postarší pán evropského původu označil Belleville za sympatickou čtvrt, kde je levně, proto tam rád  nakupuje. Žijí tam Arabové, Židé, křesťané, Číňani i ateisté. Nikomu oblast nepřipomíná, jak sdělil ve Fox News žoldák Peterson, Irák ani Afgánistán a nikdo zde neviděl trička s Bin Ládinem, maximálně trička s nápisem Marseille. Ve čtvrti Barbes se podobnému srovnání vysmáli a sdělili, že si připadnou jako ve Francii. Faktem je, že se zde konaly v roce 2014 demonstrace na podporu Palestiny, při nichž došlo k exaltovaném násilí. 

Toho se ale můžeme dočkat po celém světě a neindikuje to, že by do těchto čtvrtí  nebyli vpouštěni nemuslimové ani policie a jednalo se o státy ve státě.  Francie je ale obecně hodnocena nízkým stupněm zvládnutí situace v problémových čtvrtích co se týče  policejních zásahů  ve srovnání s UK a vyšší mírou vyhrocenosti mezi dvěma světy i nízkou mírou integrace, o niž se snaží korektní Britové.  Ve Francii je policie liknavější, ale to neznamená, že zalezla úplně  do ulity a nechá řádit temné muslimské živly bez kontroly stejně jako řádili mimozemšťané ve filmech s Luisem de Funésem. 

Na druhou stranu bychom si neměli zastírat problém s radikalizací, jež se děje v odloučených komunitách, o něž se stát příliš nestará, i přes internet anebo v mešitách. Situace se ale nevyřeší tak, že se budou pokutovat ženy v burkinách a bude se na ně mířit zbraní. Vše změní jen důkladná restrukturalizace policie, jež by měla mezi občany budit respekt a ne jen záchvaty smíchu svými seky na pláži. 

 

Autor: Petra Havelková | pondělí 29.8.2016 19:54 | karma článku: 19,26 | přečteno: 846x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1451x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Opilé policisty, kteří napadli dívku před nočním barem, inspekce obvinila

25. dubna 2024  10:35

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) obvinila policistu a policistku, kteří napadali v...

Rozepře o důchodové reformě i ústavní žaloby. Mluví stínová vláda hnutí ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  10:34

Přímý přenos V atriu Poslanecké sněmovny probíhá tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci zřejmě...

Party na veřejných záchodech. Vandalové si přinesli televize, okna zakryli dveřmi

25. dubna 2024  10:34

Veřejné toalety u náměstí 1. máje a Malé ulice v Mimoni se staly místem bujarého setkání. Účastníci...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  10:15

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.