Jak lehce lze na základě 2-3 postů na Facebooku vyloučit v UK labouristickou poslankyni

5. 05. 2016 17:17:53
Labouristická strana vyloučila mladou poslankyni za sdílení údajně antisemitského memu, jenž okomentovala coby občanskoprávní aktivistka před volbami do parlamentu. Nepomohlo jí, že se kála, má na čele nálepku antisemitky

Labouristická strana pod vedením Jeremy Corbyna má další svůj miniskandálek, jenž poukázal na složité principy fungování politické korektnosti a svobody slova. V UK mají obecně přísněji nastavená pravidla, co si politik může a nemůže dovolit říci. UK se snaží tradičně vyjít se státem Izrael, jenž je strategickým spojencem USA a tudíž i UK, jež je v NATO. Na rozdíl od USA ale i dalších evropských zemí, kdy politici mohou vyjadřovat své prapodivné, často xenofobní postoje na hranicích rasismu, v UK se toto v rámci renomovaných stran striktně hlídá.

UK si ale zároveň nemůže dovolit v rámci své kampaně proti vzrůstající islamofobii i vzhledem k tomu, že řadu nemovitostí, podniků a podílů v bankách a v dalších investicích vlastní muslimové z bohatších arabských zemí a bohatí šejkové z arabských zemí se jezdí do UK vyřádit a utratit tam nehorázné peníze, znepřátelit své strategické obchodní spojence, mezi něž patří Saúdská Arábie a další muslimské země. Ty oficiálně podporují palestinský lid a jeho představu dvojího státu, již razila v Izraeli například premiérem Netanyahuem z jeho strany vyražená židovská politička Cipi Livni.

UK, její vláda a monarchové mají se Saúdskou Arábií tradičně dobré vztahy i vzhledem k dodávkám zbraní, jež jsou pro UK lukrativním bysnysem a za doby Margaret Tchatherové, jim prakticky zachránili krachující průmysl.

UK jako jediná země v EU povoluje tzv. Arbitrážní muslimské soudy, kdy je na základě muslimských tradic povoleno řešit spory menšího významu, aniž by účastníci sporu předstoupili před klasický britský soud. Tyto soudy ale řeší pouze občansko- právní spory o dědictví anebo péči o příbuzné a vyřešily zatím cca 100 případů.

prostořeká žena z lidu a nyní poslankyně Naz Shah

A tak by se dalo říci, že politici UK stojí mezi dvěma mlýnskými kameny a neví, jak se k izraelsko- palestinské otázce postavit. Hlavně ale nechtějí být nařčeni z propagace antisionismu, na což jsou nynější izraelský premiér a řada židovských organizací po celém světě extrémně citliví.

Rozvířit smutek a pocity křivdy dějící se Izraelcům od vzniku státu Izrael a hlouběji v dějinách všem Židům od dob pogromů a holocaustu a od vzniku jejich posvátných textů se v jednom z humoristických tweetů podařilo labouristické poslankyni Naz Shaz. Nutno podotknout, že labouristická strana je od změny vedení značně nestabilní a její lídr Jeremy Corbyn si už několikrát často ze záhadných důvodů změnil své stínové ministry.

Shahová si získala přízeň voličů především díky svému těžkému dětství a tím, jak se probíjela životem. V šesti ji opustil otec, jenž sbalil šestnáctiletou dceru svých sousedů. Ve dvanácti musela odejít do Pákistánu, protože její matka otrávila svého násilnického nového partnera, drogového dealera, o němž se domnívala, že chce zneužít její dcery, za což si odseděla 14 let. V Pákistánu byla donucena k dohodnutému manželství ve věku, kdy to nebylo konsensuálně přípustné.

Opět se jí podařilo dostat do UK, kde se stala v chudinské čtvrti politickou aktivistkou za práva týraných a znevýhodňovaných žen. Bez valnějšího vzdělání a jen díky nadšené agilní účasti v organizaci a svému entusiasmu porazila ostříleného mazáka politické scény, obratného rétora Petera Gallowaye z The Respect Party a získala v roce 2015 své křeslo v parlamentu.

Galloway se pak musel spokojit s přednáškami, činností ve své euroskeptické straně a s pořadem na Russia Today Sputnik, kde stále znovu a znovu svým divákům dokazuje, že jeho sociální inteligence a rétorické schopnosti jsou vyšší a má větší geopolitický přehled nežli bojovnice za práva utlačovaných žen. To ale ve volbách do britského parlamentu nehraje vůbec žádnou roli.

Shah v parlamentu seděla od roku 2015 a zároveň měla funkci stínové náměstkyně Johna McDonnella. Pak si to ale zavařila svými výroky na Facebooku, jež jsou opozičními konzervativci a celou britskou veřejností bedlivě sledovány. Zatímco v USA se na to tak nehledí, politici si mohou plácat, co chtějí a Barack Obama veřejně v tisku kritizuje izraelského premiéra, že už má těch jeho mentorských řečí plné zuby a prezidentský kandidát za republikány Donald Trump se vyžívá v populistických xenofobních výrocích, v UK asi v rámci vyšší politiky nelze vyjádřit naprosto nic nekorektního a to ani formou hloupého žertíku.

Shahová, žena z lidu, netušila, že ji její výroky na Facebooku, jež pouze sdílí a přidá k nim drobnou poznámečku, mohou stát politickou kariéru. Na Labouristickou stranu byl z vnějšku i z vnitřku vyvinut nátlak, aby si jednou pro vždy vyřešila otázku ansisemitismu uvnitř své strany. Nejagilnější labouristé zahrnuli zmatenou Shahovou, jenž už své názory coby poslankyně změnila, a na své 2 roky staré posty na Facebooku zapomněla, tlak a vypíchali ji ze strany pryč.

Co tedy vlastně Shahová udělala tak strašného, že byla suspendována z Labouristické strany? Pravicový v UK populární blogger publikující pod pseudonymem Guydo Fawkes vyšťáral, že Shahová sdílela v září 2014 coby prostá občanskoprávní aktivistka obecně rozšířený mem, jenž koloval už delší dobu po sociálních sítích. Údajně jej kdysi na svých webových stránkách zveřejnil Norman Finkelstein. Ten ale mlží a sdělil, že to neumí s počítačovou grafikou a že asi obrázek nevytvořil.

Tento spíše humoristicky míněný a nikoli zcela antisemitský mem se snaží vyřešit formou recese otázku izraelsko-palestinského napětí:

Izraelci jsou nejvíce milováni USA. V USA by měli přivítat Izraelce s otevřenou náručí. V USA je spoustu území, kde by se Izraelci mohli usadit a vytvořit 51 stát. Izrael by tak mohl mít svůj vlastní stát a být obklopen přátelskými státy. Amerika by pak nemusela platit 3 miliardy dolarů daňových poplatníků ročně za ochranu Izraele. Přeprava obyvatelstva Izraele by stála méně, nežli 3 roky vojenské podpory USA státu Izrael. Palestinci by získali svou zemi a životy. Blízký východ by se zase zklidnil a nebylo by třeba zahraničních zásahů (je možné, že tento mém vznikl už před Arabským jarem). Ceny ropy by šly dolů, inflace by šla dolů a svět by žil v míru (zcela jistě byl ale napsán před počátkem frakování ropy v USA a akcemi OPEC, jež se firmy frakující ropu v USA snaží zlikvidovat).

Jakmile bylo ale její sdílení memu po 2 letech odhaleno, přišla o roli stínové náměstkyně. Oznámila, že je s tím smířena, že se bude snažit rozvíjet dialog s představiteli židovských komunit. Byla v parlamentu členkou výboru, jenž má na starosti potíže se vzrůstajícím antisemitismem v UK.

Jakmile ale jednou už něco takového na Facebooku sdílela, už má navždy pečeť zaryté antisemitky. Jonathan Sacerdoti, mluvčí Kampaně proti antisemitismu, sdělil, že takováto osoba už nikdy nemůže být důvěryhodnou a znedůvěryhodňuje celý výbor v rámci parlamentu. Shahové nepomohlo ani to, že zkritizovala Abdula Zamana, předsedu konzervativní Bradfordské asociace za jeho šíření misogynie a antisemitismu. Jakmile zkrátka v Británii z vysokých politiků někdo na Facebooku přepošle jakýkoli vtípek, jenž nemůže být míněn ani vážně, jenž uráží stát Izrael, má to navždy sečteno.

Shahová je v parlamentu politickým nováčkem. Zatím byla pouze lidsko-právní aktivistkou, která si mohla na Facebooku přeposílat cokoli chtěla a nikdo si jí nevšímal. Nepochopila ale, že v parlamentu a v UK hoří lítý boj hyperkorektnosti a že jakýkoli antisemitský výrok je v UK v rámci parlamentu nepřípustný. Dále bylo na politickou aktivistku, jež ještě nebyla poslankyní, vyšťáráno, že na Facebooku v souvislosti s izraelskou palestinským vojenským konfliktem v roce 2014 zveřejnila citát Martina Luthera Kinga, jenž odsoudil nacistický režim, kde byl holokaust zločinný, a to bylo propojeno významově s ofenzívou Izraele proti vojenský akcím Palestinců v roce 2014.

Rovněž zveřejnila v roce 2014 článek Kolonizace, sionismus, Izrael, palestinský odboj v blogu Jděme spolu ve svém rodném městě, jenž měl vyzývat k tomu, abychom sdíleli myšlenky a nápady o Bradfordu i své názory o celém světě. Sionismus je dle článku ideologií s religiózní symbolikou, stejně jako Al Kajda je obdobným politicko- religiózním hnutím.

Sionismus dle článku v epoše kolonialismu vedl Židy a Židovky k uplatnění politického vlivu implikováním viny za pogromy a řešení židovské otázky v Evropě. V podstatě se jedná o teze aspirované myšlenkami Normana Finkelsteina. Článek sděluje, že skrze historický a kolonizační projekt sionistický mechanismus v Tel Avivu, ale i po celém světě propaguje metody, jež jsou krajně nehumánní a dotlačili Tonyho Blaira k mantře dvoustátního řešení. Toto už ale Finkelstejn nekáže.

Shahová toho asi tehdy, když články sdílela, měla moc. Matku ve vězení za vraždu násilnického partnera, nešťastný vynucený sňatek, péči o děti a ještě k tomu svou kampaň za práva utlačovaných žen ve třetím světě. Dle mého úsudku se upřímně trápila nad osudem trýzněných civilistů při konfliktu v roce 2014 v rámci operace Protective Edge (přeloženo Ochrana hranic), jež byla vedena brutálním způsobem z obou válčících stran. Vzhledem ke své malé politické zkušenosti vůbec nečekala, že bude zvolena do parlamentu a že se jí sdílené články na Facebooku za 2 roky tak rozmáznou.

První byl evidentně vtípkem a druhý byl prodchnut běžnou antikoloniální rétorikou a kritikou státu Izrael za svou slavnou hasbaru. Tato kritika hasbary je zcela běžná mezi levicovou mládeží v USA ale i v EU a dokonce i mezi některými izraelskými renomovaným politology a aktivisty, obvykle žijícími mimo stát Izrael.

Jakmile ale vstoupila do parlamentu a zjistila, že její starší články vyšťoural populární blogger, upřímně se kála a omluvila se s upřímnými slzami celému izraelskému lidu. To ale nestačí, protože už má jednou pro vždy cejch zavilé antisemitky a antisemitismus a kritika ochranné politiky státu Izrael, ať už je jakákoli, se ve slušném západním světě netoleruje.

(Naz Shah upřímně lituje v britském parlamentu svých výroků coby politické aktivistky, kdy se dotkla svým údajně sžíravým antisemitismem v rámci pár postů Facebooku ještě, nežli byla poslankyní, Židů)

Jen to OSN to ještě nemůže pochopit a vydává ročně cca 24 rezolucí, kritizující politiku státu Izrael a podepisují je zastupitelé skoro všech států. I na tom ale UN Watch, jež je izraelskou organizací, pracuje a snaží se aktivity OSN přesměrovat jiným směrem, aby OSN schvalovalo rezoluce o porušování lidských práv a další rezoluce i proti jiným zemím, nežli je stále jen a jen Izrael.

Žertík o transportaci Židů do USA asi mohl vyprovokovat i občany USA. Ti jsou sice multikulturní společností, ale jen představa, že by k nim přiletělo první třídou 6 300 000 Židů a chtěli by území o rozloze jednoho státu, by pro USA musela být děsivá. To už raději budou ze svých daní platit 3 miliardy dolarů ročně na obranu státu Izrael, o čemž patrně ani většina obyvatel USA neví. Prostá žena z lidu, labouristka Shahová, jež sdílela tento komický mem byla méně prostým mužem z lidu, labouristickým poslancem Johnem Mannem označena za moderního Adolfa Eichmanna.

Němci údajně prvně počítali, že by Židy vysídlili na Madagaskar, (možná se jedná o další mem), a pak je chtěli poslat do Palestiny, což se tamním Palestincům, kteří s tehdejšími Židy neměli nejlepší zkušenosti, nelíbilo, a tak krátce o této tématice jednali s Němci v rámci rozhovoru Velkého Muftího a Hitlera. A tak vznik další slavný falešný politický mem v interpretaci současného izraelského premiéra Benjamina Netanayahua o tom, kterak palestinský velký muftí donutil mírumilovného vegetariána Hilltera k holokaustu, aby do Palestiny neposlal další a další a další Židy.

Tento Netanyahův kulturně historický mem byl politology a historiky vyvrácen, ale Netanyahu se jej dlouho nechtěl vzdát, stále jej proklamoval a nakonec jej pod tlakem musel odvolat. Jeho ale z funkce premiéra Izraele za tuto blamáž nikdo, na rozdíl od řadové neetablované labouristické poslankyně, neodvolal, a přitom Netanyahu záměrně šířil blud, o němž věděl, že je nepravdivý, a prostoduchá Shahová jen cosi plkla na Facebooku,v rámci diskuse 88 aktivistů.

Že byla mladá začínající labouriska odstřelena jednak aktivisty proti antisionismu ale především členy své vlastní strany znamená, že je buď kamarádský soucit labouristů s vlastními spolustraníky na nižší úrovni anebo že se strana štěpí do řady frakcí. Mírná bojovnice za práva žen by nikdy nedopustila eichmannovské praktiky spojené s masovým vyvražďováním Židů cyklónem B, z čehož se i Eichmannovi udělalo údajně špatně, když to viděl a apeloval za humánnější likvidaci Židů.

Toto nebohá dobrácká Shahová nikdy nechtěla. Představovala si humánní přepravu Izraelců v rámci letecké dopravy na náklady USA. Bohužel vše nedomyslela, protože mem nebyl její, ale jen jej přeposlala dál. Neřešila otázku nákladů vybudování obydlí pro 6,5 milionů obyvatel a dále možné zvolení Donalda Trumpa za prezidenta, jenž je proti jakékoli migraci do USA a chce všech současných zhruba 10 milionů ilegálních migrantů ve své zemi poslat za hranice USA.

Migranti židovského původu mají patrně vyšší vzdělání nežli řadoví obyvatelé USA a v USA by si díky velké míře vytrvalosti a houževnatosti zvykli a stali by se pro USA nakonec velikým přínosem. Navíc si židovské organizace v USA pomáhají, a tak by ani nebyli Židé pro americkou společnost ekonomickou zátěží. Židé by si navíc do USA v rámci odchodu ze státu Izrael převezli veškeré své technologie, know how a patenty, na nichž stojí jejich průmysl a podnikání.

Izrael, jenž by se najednou stal Palestinou, by po odjezdu Izraelců byl na chvíli vylidněný a zůstaly by zde jen instituce a prázdné budovy. Budovy, veškerou infrastrukturu a vše další, pokud by došlo k tomuto zcela netradičnímu vyřešení otázky lítých bojů mezi Palestinci a Izraelci, kteří si stále a stále nelegálně staví obydlí, kde dle rezolucí OSN nemají, by musely zaplatit přesídlenému Izraeli do USA samozřejmě státy podporující zrušení státu Izrael. V současné době je to Írán a tiše Saúdská Arábie, ještě tišeji pak většina arabských zemí.

Ty by na to samozřejmě měly, protože stále ještě disponují obrovskou hotovostí a ropou. Patrně by ale část ze svých petrodolarů musely stáhnout z amerických a evropských bank a zažádat nevýhodně o proplacení státních dluhopisů EU a USA. Co by ale EU a USA neudělali proto, aby konečně měli všemi milovaní Izraelci klid a mír v USA, obklopeni přátelskými státy a zeměmi. Klidně i zaplatí dluhopisy arabským vlastníkům a pošlou jim to, co do jejich bank vložili, aby byl do USA přesídlený stát Izrael, jenž by s tímto řešením překvapivě dle vizí tohoto divného memu překvapivě souhlasil, štědře kompenzován.

Sice se asi pár bank sesype a nastane s velkou pravděpodobností další globální finanční krize, ale což, i to by se dalo řešit, pokud by to opravdu napomohlo klidu a míru mezi nesnášenlivými Izraelci a Palestinci. Izraelci by si v USA mohli ponechat i svou vládu. Problém je, že se Netanyahu s Obamou bytostně nesnáší a lezou si, jak se Barack Obama svěřil v The Atlantic, na nervy. Poté by se rovněž musela vyřešit otázka jaderného arzenálu, jímž Izrael disponuje a Izrael by patrně byl nucen se stát oficiálním vojenským partnerem USA toho nejvyššího rázu a snad by Izraeli musel být poskytnut jiný status, nežli mají ostatní státy USA, protože se jedná o zcela jinou kulturu.

I to by ale bylo řešitelné, protože v USA je mormonský stát, a tam je zase v rámci mormonských fundamentalistů celkem běžná polygamie, jež se oficiálně netoleruje, ale jinak se obecně mormony toleruje coby snadnější cesta do ráje.

Obama navíc brzy odejde a místo něj přijde například Izraeli nakloněná Hillary Clinton, jež by zajásala, že už konečně má Izrael v USA a ušetří za náklady na obranu Izraele. Donald Trump by měl asi problém, protože by mu nastěhování 6,5 milionu Izraelců zcela rozložilo jeho silně antiimigrační politiku. Pokud by byl zvolen Trump, asi by k celé bláznivé akci, již si Shahová kdysi vysnila, nedošlo.

Přesídlení 6,5 milionů židů do USA by se asi obyvatelstvu USA zprvu nelíbilo. Asi by se v nějakém tom americkém státě směstnali dohromady lépe, nežli Izraelci s Palestinci. USA už dávno překonaly své vůči Židům nepříznivé nálady, kdy je během druhé světové války odmítaly přijmout coby politické uprchlíky ohrožené na životě.

Myslím si, že nová Palestina zalidněná pouze Palestinci by nedopadla zas tak špatně. Řada z nich ráda studuje a jejich velcí podporovatelé Íránci ale i bohatí Saúdové, by jim v začátku pomohli. Palestinci, kteří nejsou zas až tak moc konzervativní, jak se nám může zdát díky zprávám v našich médiích, by si pozvali vzdělané vědce, výzkumníky odjinud, je jich všude dost, například z Číny.

Ti by jim pomohli vyvinout prosperující stát a zároveň by je svým vrozeným zemitým postojem k životu donutili, aby se drželi více při zemi a nevyhazovali se v rámci ideje mučednictví pořád do vzduchu.

Proti sekulárnějším ateistickým Číňanům by se Palestinci v podstatě nemuseli bouřit, protože v Koránu se nepíše nic záporného o Číňanech, a tak by byli vhodnými adepty pro vytvoření nové multikulturní společnosti v rámci státu Palestina. Ostatně i arabské a perské země mají svých specialistů dost, a tak by možná ani nebylo třeba na takto malé území zvát Číňany. Palestinci navíc za dlouhou dobu odkoukali řadu izraelských metod správy státu, a tak by nová Palestina stejně tak trochu šlapala v původních kolejích.

Tak to by mohlo být dle memu Shahové. Jednalo by se ale, pokud se to tak vezme, pro evropské a další banky a státy EU a USA, jejichž dluhopisy by chtěli proměnit v hotovost arabští sponzoři, kteří by se rozhodli po mírové dohodě s vedením Izraele o vykoupení celého izraelského území, o dost neblahý jev. A tak je vše v rovině fikce a Izraelci a Palestinci se patrně ještě hodně dlouho budou v rámci nedořešeného sporu o dvoustátní řešení trýznit navzájem útoky a protiútoky v rámci hybridního asymetrického boje.

Poslankyně Shahová asi moc nepřemýšlela. Když jí ale její straničtí lídři vysvětlili geopolitické důsledky celého jí přeposlaného hloupého žertíku pro USA a EU, dost se zhrozila. Osobně, pokud bych byla prostým obyvatelem UK, asi bych místo ní volila George Gallowaye, jenž má větší kulturní ale i geopolitický přehled. Ale bylo na obyvatelích UK, koho si poslali do Parlamentu.

Prostou holku, řádící na Facebooku, jež se nakonec málem rozplakala, že se jí její milovaná labouristická strana, jejíž ideály vždy horlivě vyznávala a za něž bojovala, na základě hloupých výroků, jímž jsou sociální sítě dokonale promořeny, a nad nimiž by v USA ale i kdekoli jinde mávli politici shovívavě rukou.

Podobné geopolitické polointeligentní kanadské žertíky plácají jejich politické špičky a přední političtí experti v rámci přímých přenosů v CNN, FOX NEWS, CCTV, PressTV, BBC, France 24 anebo Euronews a dalších zpravodajských kanálů dnes a denně a nikdo je za to z jejich etablovaných stran nevyhazuje.

Autor: Petra Havelková | čtvrtek 5.5.2016 17:17 | karma článku: 15.42 | přečteno: 568x

Další články blogera

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma článku: 18.61 | Přečteno: 1443 | Diskuse

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma článku: 13.02 | Přečteno: 650 | Diskuse

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma článku: 12.66 | Přečteno: 561 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 28.22 | Přečteno: 338 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 24.78 | Přečteno: 1280 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 237 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.70 | Přečteno: 182 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.09 | Přečteno: 247 | Diskuse
Počet článků 191 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1228

Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu. 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...