Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

USA, jež vyvraždily nejvíce muslimů v 21. století, kritizují islamofoba Zemana

USA  ve svých lidskoprávních zprávách o stavu světa, jež  přepisují přes kopírák,  označily prezidenta Zemana jako jednoho z největších islamofobů  Evropy a Česko za zemi, jež vůči islámu  v regionu vyjadřuje skoro největší odpor.  

Abych řekla pravdu, je mi Miloše Zemana líto. Na stará kolena v polovině svého prezidentského úřadování se dožil zdrcující kritiky USA. Zažil toho za svůj život mnoho, dobrého i zlého. Vždy mu to hodně pálilo a vždy proslul svými tu vtipnými, tu politicky nekorektními bonmoty. Po exaltovaných létech  ve vysokých politických postech odešel na zasloužený  odpočinek na  Vysočinu, kde mohl v klidu meditovat v nerušeném venkovském prostředí a objímat stromy, a tak posilovat svůj vrozený panteismus.

 Sama bydlím nedaleko Vysočiny  a tak vím, jak je tento kraj rustikální a zároveň specifický. Díky dokonalé rétorické převaze v televizních kampaních, kde mu nebyl schopen ani jeden ze kandidátů  konkurovat, a díky jímavému spotu Filipa Renče  byl zvolen po letech politického odpočinku na post prezidenta. Zde celkem nerušeně vládl, sázel stromy a pomaličku prošlapával Česku cestu na východ a k Číně, kterou nyní tolik potřebujeme.

Vyznáním byl před svým zvolením  tolerantním ateistou, jenž přisoudil křesťanství roli charitativní utěšovatelky nemocných před smrtí falešnou vizí na zmrtvýchvstání.  Pod slovem tolerantní ateista se nám může vybavit  nevěřící, jenž je tolerantní k vyznavačům náboženských  kultů. Jak se ale může z tolerantního ateisty stát ve zprávě USA největší středoevropský islamofob?  Docela jednoduše. Z novinových titulků,  od zpravodajců USA, z charitativních proimigračních neziskovek, od umělců, od Šádí Šaanáha. Anebo z trucu, že jsme USA nevydali za svých 5 zadržených 3 aktéry v kauze libanonského únosu, na něž si USA dělaly zálusk.

Anebo je to proto, že zkritizoval po vzoru Putina ale i většiny levicových intelektuálů v USA s Berniem Sandersem v čele, neuvážený export demokracie formou preventivního vojenského zásahu USA do Iráku?  Věřme, že zájmy USA na růstu demokratických svobod v ČR po americkém vzoru jsou zcela nezištné, že si nás USA po prvním varování příští rok nezařadí do kategorie hybridního režimu, přespříští do kategorie nebezpečné proputinovské diktatury, za další rok nás nevyloučí z NATO a za rok nás kvůli prevenci islamofobní  extremizace českého obyvatelstva  nebudou sankcionovat.

Miloš Zeman je především ateistou, tedy člověkem, jehož náboženské kulty nechávají chladnými, pokud v nich necítí pocit ohrožení  občanskoprávních svobod středoevropského ražení, jež, ačkoli nás dle Davida Kollera údajně táhne na východ, ve svém srdci vyznává.

O islámu toho moc stejně jako většina českých kulturních ateistů neví a rád by ani nevěděl.  Nejraději by toto učení  neviděl v České republice jinak než v rámci přednáškových konferencí.  Není ale sám.  Islám považuje za neslučitelný s naší českou mentalitou a našimi kulturními hodnotami i arabista a konvertita k islámu Petr Pelikán. Ten v krátkých osvětových přednáškách pro laickou veřejnost  rozděluje islámské nauky na dvě odnože:  o něco méně skeptickou větev šíitskou, jež věří, že svět se může ještě zlepšit, pokud bude vyznávat islám, a skeptičtější větev sunnitskou, která má za to,  že to jde se světem po smrti proroka z kopce.

Islamolog Petr Pelikán je k islámu, který srovnává s křesťanstvím, jež projevilo určitou schopnost se reformovat  a přizpůsobit se poznatkům vědy, techniky a novodobé osvícenstvím inspirované etiky, skeptický. Zastává názor, že islám do České republiky kulturně ve větším měřítku nepatří a že Evropa a islámský svět jsou natolik civilizačně odlišné, že by se neměly tyto dvě kultury pokoušet mísit. Miloš Zeman měl o islámu, když nastoupil na politickou dráhu prezidenta, stejné představy. Pro nejrůznější česká i světová periodika vychrlil pár bonmotů, jež nyní uslyšíte od každého pátého Čecha.

 - "Nevěřím, že jsou umírnění muslimové a radikální muslimové. Stejně jako nevěřím, že jsou jen umírnění a radikální komunisté. Jsou jen muslimové a komunisté." (Mladá fronta Dnes, 28. června 2011)

    - "I když lze souhlasit se zákazem, aby ženy řídily auto, ve všech ostatních případech islámská anticivilizace činí z žen nesvéprávnou, diskriminovanou menšinu a znemožňuje jejich svobodný rozvoj." (ČTK, 7. července 2011)

    - "Netvrdím, že všichni muslimové jsou teroristé, tvrdím, že všichni teroristé jsou muslimové." (Reflex, 4. srpna 2011)

    - "Umírněný muslim je contradictio in adjecto, tedy protimluv, stejně jako contradictio in adjecto je umírněný nacista." (Reflex, 4. srpna 2011)

   - "Myslím si, že lze koexistovat s buddhismem, hinduismem, šintoismem, konfucianismem, ale nelze koexistovat s islámem. Ten má ve svých posvátných textech zakotveno, že má ovládnout svět, že si má podrobit nevěřící." (Reflex, 4. srpna 2011)

    - "Já řekl, že islám je náboženstvím nenávisti. A za tím si stojím, protože tento můj výrok nevyplynul z žádného předsudku, ale ze studia islámských textů." (Haló noviny, 10. ledna 2013)

Tyto bonmoty pronášel ještě před tím, než nastoupil do prezidentského úřadu a občas i potom  a rovněž proslul svým vystoupením po boku zakladatele hnutí Islám v České republice nechceme, jehož výroky o masovém vyvraždění muslimů na sociálních sítích byly hodně pod čáru. Miloš Zeman je ateistou, jenž toleruje křesťanství, buddhismus, hinduismus, šintoismus, konfucianismus, ale má pocit, že v naší malé České republice nemůžeme vyjít s islámem, jenž je dle jeho názoru příliš fundamentalistický, intolerantní a v libující si v kultu smrti.  

Každý má své fobie. Miloš Zeman toleruje tolik světových náboženství, jež se navzájem netolerují a jejichž členové se navzájem často hromadně vraždili. A proto mu můžeme tuto fobii odpustit, pokud nebude vybízet k diskriminaci anebo k obtěžování  nekonfliktních muslimů, jako se dopustil Tomio Okamura. Na tu jsou totiž muslimští duchovní  extrémně hákliví a slouží jim k nabádání  k radikalizaci muslimů, v nichž podporují jejich antizápadní sentimenty vedoucí  k rozšíření šedé zóny.

Ostatně věřím, že si Miloš Zeman svou znalost islámu prohloubí. Má k tomu jedinečnou příležitost v Hynkovi Kmoníčkovi,  znalci orientální kultury, jenž mu může dlouhé hodiny vyprávět své poznatky o praktikách íránských revolučních gard anebo své zážitky  z četby časopisu islámského státu Dabiq, který si důkladně prostudoval a vyšlo mu, že jeho autoři jsou buď obratnými manipulátory a skvělými bajkaři anebo šílenci, věřícími v nesmyslnou apokalyptickou vizi konce světa. Od Hynka Kmoníčka, jenž dlouhou dobu dlel v OSN, a tam se doslechl mnohé, se toho může prezident hodně co učit.

Islamofobie Miloše Zemana není zas tak horká, jak se v USA za velkou louží může zdát.  Nebojí se totiž všech muslimů a je schopen s některými muslimy i verbálně komunikovat.  Když by trpěl takovou fobií z muslimů, patrně by zkoprněl strachem, s žádným z nich by nepromluvil a nikdy by nevkročil do muslimské země. A vidíte, dokázal to.  Miloš Zeman s muslimy vesele švitoří. Například s korunním princem Spojených arabských emirátů. I při své islamofobii má tu odvahu navrhnout  syrskému režimu  Bašára al-Asada a umírněným povstalcům, aby svou případnou dohodu o příměří podepsali v Praze. Tak přece nemůže uvažovat zavilý islamofob, který se domnívá, že co muslim, to terorista.

Když se zeptal Michal Kubal Bašára al-Asada, co na návrh Miloše Zemana říká, al-Asad s úsměvem odvětil, že není proti, jen když už se ta dohoda konečně podepíše a on bude v čele státu. Rovněž sdělil, že jeho režim má s Českem nyní  o hodně lepší vztahy, nežli měl před  občanskou anebo spíše proxy mezinárodní válkou. Zatímco USA nás mají ve své krátké zprávě za morálního trpaslíka, Bašár al-Asad  nás považuje díky naší na západu nezávislé politice, jež si nenechá od USA diktovat své postoje,  za duchovního velikána. To vskutku potěší, zvláště po tak zdrcující zprávě USA, po níž jsem se na 5 minut hořce rozplakala.   

 Miloš Zeman je po každém setkání s muslimem krůček  po krůčku chytřejší. Od korunního prince SAE se dozvěděl, že střechovou organizací všech islámských teroristických skupin je Muslimské bratrstvo. Jejími členy jsou například šéf al-Kajdy, šéf Tálibánu a další, cituje Zeman korunního prince. To je a není pravda. Muslimské bratrstvo, které po roce vlády  ztratilo moc nad Egyptem, má  zlatým časům odzvoněno. Do toků financí a dalších zdrojů  v rámci islamistických teroristických organizací nikdo (kromě CIA, Mosadu anebo FSB) nevidíme. Navíc jsou zradikalizované islamistické skupiny značně roztříštěné.

Myslím si, že Miloš Zeman je na dobré cestě. Už ví, že existuje  Muslimské bratrstvo, jež je tu už od roku 1928, už dokáže rozlišovat základní islámské teroristické organizace, jejichž jména a aktivity mu jeho kolega Hynek Kmoníček neustále vtlouká do hlavy.

Z islamofoba, jenž nedávno ztratil fobii z některých muslimů, se už asi po sedmdesátce islamofil nevyklube.  Starého psa novým kouskům nenaučíte a Miloš Zeman naším prezidentem nebude navěky. Pak bude možná konečně zvolen prezidentem islamofil, anebo islamotolerant, jak by si USA od nás ve své zprávě přály. Muslimům se konečně v českých zemích dle přání USA zalíbí a přestanou přes nás prchat do severských států, protože je bude islamofilní prezident spolu s islamofilní vládou a islamofilním parlamentem náležitě rozmazlovat.

A co na to vše říkají USA?

USA,  byly vždy tolerantní k nejextravagantnějším náboženským kultům, včetně scientologie, mormonismu anebo všemožných odnoží New Age, mezi nimiž byl monoteistický rigidní islám naukou na první pohled nejméně výstřední. Dlouho  byly islamolaxní.

Poté, co se v Saúdské Arábii nalezla ropa a stárnoucí a chorý  F.D.Rooesevelt uzavřel svůj památný kontrakt ropa za technologie a geopolitické partnerství se saúdským králem, jenž dal vznik petrodolaru,  se staly islamotolerantními. S chutí podporovaly v islámském světě s pomocí CIA mocenské puče, jako to bylo v Íránu, kde svrhla CIA  kvůli stížnosti britských těžařských společností oblíbeného premiéra  za cenu stovek životů.  S chutí dodávaly zbraně a technologie do  muslimských zemí včetně Iráku, válčícího s Íránem.   

S chutí podpořili extremistické džihádistické mudžáhidy spolu se Saúdskou Arábii v boji proti vlivu SSSR v Afgánistánu. Ve své naivitě je měli někteří neinformovaní politici za neškodné vlastence bojícími za svou národní identitu proti perverznímu komunistickému režimu, jenž se snažil Afgánce převychovat vysláním svých vojáků, lékařů a učitelů na klavír.

 Nudící se mudžáhidové po odchodu SSSR z Afgánistánu zmutovali do bezejmenné tlupy, jíž se znelíbila americká přítomnost v Saúdské Arábii v blízkosti Mekky. Členové jedné z nejagilnějších buněk inspirovaných nesnášenlivým wahhábismem z nenávisti k západním hodnotám vyhodili  pár budov do vzduchu, což ale nevzbudilo patřičný zájem USA. Proto zaútočili z nudy nad materialisticky nepoučitelnou USA na její symboly Dvojčata a Pentagon.  

Jaká to rána pro USA, a jaké to zděšení pro George W. Bushe, jenž s oblibou citoval pasáže z Koránu! Z islamotoleratní společnosti se přes noc vyklubala zhysterizovaná islamofobní patrioticky stmelená vlast, jež hledala kolektivního viníka. Jelikož nemohla  zaútočit na svého strategického spojence Saúdskou Arábii, z níž pocházela většina atentátníků, tak aspoň rozpoutala nesmyslný hon na Bin Ládina v Afgánistánu. Toho se podařilo lapit po 10 letech  nedaleko sídla vojenské akademie v Pákistánu, jehož tajnými službami byl evidentně kryt.  

USA, jež vydávají nyní zprávy o islamofobii českého obyvatelstva,  vyděšeného islamistickými atentáty v nedaleké Paříži a Bruselu a zprávami o člunech s miliony nekontrolovatelných migrantů z islámských zemí,  proudícími do Evropy za lepšími zítřky, než je čekají ve válkou rozvráceném regionu, mají asi krátkou paměť.

I jejich země byla dlouhou dobu islamofobní. Islamofobní  byla i celá vláda pod taktovkou G.W.Bushe. Svou islamofobii jen maskovala pod roušku boje proti světovému terorismu a exportu demokracie do zaostalých diktatur. Svou islamofobii přenesla díky neuvěřitelné míře agitace i na skupinu ochotných v rámci své vize osy zla, kde se spojil zcela nesmyslně Írán, Irák a Severní Korea.

Horkokrevný Bush, jemuž al-Kajda neochotně nabízela bin Ládina k soudu v neutrální zemi, nabídku nepřijal a  destabilizoval nekončící válkou s přízraky al-Kajdy,  které často ani nebyli al Kajdou, ale jen znesvářenými sousedy, se kterými si Afgánci vyřizovali 30 let staré účty,  křehkou geopolickou rovnováhu  v regionu. V rámci obrovské mediální šou pro své americké publikum v TV povraždil spolu se svými vojenskými stratégy  nejvíce muslimů na světě na počátku 21. století.

Pandořina schránka byla otevřena. Nebyl to ale Miloš Zeman, kdo od ní měl klíč. Bushova administrativa v rámci Patriot Act vyvolala ve vlastní zemi  vlnu chorobného strachu  a pozatýkala  řadu údajně podezřelých muslimů původu, které podrobila nelidskému mučení. Jeden z nich, Šaker Amer,  jenž do poslední chvíle neznal své obvinění, byl propuštěn teprve nedávno za pomoci umělců a slavných osobností na svobodu.

Nastupující prezident Barack Obama, syn nepraktikující muslima, vyznáním protestant,  nebyl islamofobem a měl velké ideály. Za ně mu byla udělena hned na počátku kariéry Nobelova cena míru. Svá vojska ale z destabilizovaných regionů nebyl schopen plně stáhnout  po celé své funkční období.

Politika biče a cukroví, již uplatňovaly frustrované USA jak v Afgánistánu tak v Iráku, které zároveň ostřelovaly a štědře dotovaly, aby jejich dotace skončily namísto investicí do infrastruktury a regionálního rozvoje v kapsách zkorumpovaných politiků, nefungovala, jak by si USA představovaly.  Demokracie amerického střihu se u zemí zvyklých na tvrdou ruku diktátora nedostavila a  v regionu vypukl sektářský boj o moc.

Intolerantní islamistické organizace mutovaly díky pobytu pochytaných podezřelých islamistů v amerických věznicích, kde se mohli skvěle zorganizovat, do čím dál rafinovanějších a extremističtějších forem. Svou velkou roli v tom hrála i frustrace prostého obyvatelstva z neustálého válečného ohrožení a z civilních obětí na životech.   

S nově se rodícím Islámským státem, hlásající fundamentalistické teze ze 7. století s pomocí moderních sociálních sítí, jež byly vynalezeny v USA, si americký lid dlouho příliš starostí nedělal.  Tajným službách v USA se podařilo umně vyeliminovat riziko atentátů ze strany muslimů ve své vlastní zemi. Statistiky prokazují, že muslimové mají na teroristických atentátech a násilí v USA  jen zlomkový podíl vzhledem k vysoké míře kriminality v určitých regionech, rasistických zločinů a omylů policie při zatýkání zločinců.

Obyvatelům USA se  konflikt na blízkém východě, odkud se Barackovi Obamovi podařilo stáhnout skoro úplně všechny boty na zemi,  a USA se tam podílí na ostřelování vytypovaných cílů s pomocí úředně schválených dronových útoků, znudil. V  USA nyní převládá názor, že si mají blízkovýchodní státy řešit své problémy samy.

 Jen někteří republikánští kandidáti na prezidenty při diskusích halasně mesianisticky vykřikují, že je to špatně a že USA opět musí  blízký východ vojensky spasit. Při stávající míře robotizace, jež se časem bude týkat i pozemních sil, to budou moci USA provádět bez jediné kapičky americké krve z bezpečné vzdálenosti.  

USA, kde žije celá řada vlivných a často i vzdělaných, do společnosti dobře integrovaných muslimů, si svůj problém s islamofobií vyřešily.  Muslimy dělí na rozdíl od Miloše Zemana na umírněné, kteří respektují jejich americké hodnoty, a neumírněné, kteří je nerespektují, a tak by měli být uzavřeni do Guantanama anebo vyhlazeni. Pokud možno už bez přičinění USA. Ideální by bylo, když by se povraždili sami navzájem u nich na blízkém východě v sektářských bojích, jež nebyly před příchodem USA do regionu ani zdaleka tak vyhrocené.   

Pokud prezidentské volby vyhraje Donald Trump, budou mít USA problém s islámem jednou provždy vyřešen. 2,5 milionů  muslimských občanů USA  bude z USA vyexpedováno.  Zachrání se jen, pokud se vzdají islámu a přijmou novou ideologii  donaldotrumpismus.

 

Dosluhující prezident USA Barack Obama, jenž po prvé po 8 letech vstoupil do mešity v Baltimoru,  nedávno zkritizoval útoky na islámské mešity  coby necivilizovaný projev barbarství, jež USA nedělá dobrou reklamu. Seřval celé své obyvatelstvo, aby se nad sebou řádně zamyslelo a nechalo mešity na pokoji. Celý svět se na ně dívá a oni se takto hloupě před světem zesměšňují.

Že americké  mešity  jsou, byly a budou  pravidelně lustrovány CIA a tajnými službami, už nesdělil,  stejně jako nesdělil, že nedávno podepsal další z dronových útoků na cíle, při kterém možná zahynuli muslimští i nemuslimští civilisté. Barack Obama, nositel Nobelovy ceny míru a humanistických ideálů podepisuje ortely smrti, na rozdíl od George W. Bushe, jen s krajní nechutí a vždycky mu zatrne srdce, když drony USA rozdrtí omylem  nemocnici anebo  televizní stanici, jak se to občas  i při přesné navigaci ze řídicích center poštěstí.

Nabádat své vlastní voliče, aby neplenili muslimské mešity a zároveň odstřelovat civilisty v muslimských zemích je vskutku tragikomické. Ve srovnání s  dvojznačným chováním Baracka Obamy se  postoj Miloše Zemana, jenž hází miliardu muslimů neprozřetelně do jednoho pytle a považuje českou kulturu za neslučitelnou s muslimskou, více konzistentní. 

Miliarda muslimů není a nemůže být heterogenním celkem, jak se mylně domnívá Miloš Zeman. Snad to pod vlivem Hynka Kmoníčka pochopí, změní svou  rétoriku a v další zprávě USA získá pro naši zemi jedničku s hvězdičkou.

Pokud se ovšem hrad nezblázní a nesepíše sám v rámci odvety obsáhlou zprávu o porušování  lidských práv v USA  po svém velkém čínském vzoru. Možná bude jen stačit, když už vyhotovenou zprávu, kterou píší Číňané a pravidelně ji předhazují USA každý rok,  prezident pouze přepíše a přiloží k ní svůj prezidentský podpis. To by si u USA definitivně zavařil. Donald Trump, budoucí prezident USA, by mu to ani přes škemrání svých poločeských dětí a své exmanželky neodpustil. I když možná by si coby zavilý islamofob kápl s naším dle USA islamofobním prezidentem do noty.  

Autor: Petra Havelková | sobota 16.4.2016 12:54 | karma článku: 35,18 | přečteno: 2311x
  • Další články autora

Petra Havelková

Poslední mohykáni proruské propagandy v Česku

Během únorového vpádu vojsk Putinova režimu na Ukrajinu bylo přijata série opatření proti šíření ruských desinformací. Řada zemí euroatlantického bloku i jejich spojenců se rozhodla zablokovat ruský propagační kanál Russia Today

16.8.2022 v 19:44 | Karma: 18,86 | Přečteno: 1449x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Na vlnách šedé ekonomiky

Můj postoj k šedé ekonomice byl vždy dvojznačný. Vím, že poctivě danícím občanům, soukromým podnikatelům a právnickým subjektům vděčím za mnohé. Jen díky nim jsem bezplatně vystudovala, mohu jezdit po opravených silnicích.

28.7.2022 v 21:09 | Karma: 13,02 | Přečteno: 650x | Diskuse| Ekonomika

Petra Havelková

Je projekt Pirátské strany o zdanění psychotropních látek smysluplný?

Možné zdanění příjmů z legislativně regulovaného prodeje psychotropních látek, které má Pirátská strana ve svém programu, se jeví jako zajímavý nápad řešení finančních problémů spojených s náklady na ústavní léčbu závislostí

6.7.2021 v 13:18 | Karma: 12,95 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Ruský vliv

Protřásla si bezstarostně své tmavé dredy v podzimním větru a nechala se pohladit posledním zábleskem babího léta. Cítila se svobodná.

1.3.2021 v 18:24 | Karma: 6,82 | Přečteno: 589x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Mercury a malí Čecháčci

Zpěvákova raná 80. léta strávená v Mnichově ve společné domácnosti s německou herečkou Barbarou Valentin, která jej zasvětila do tamní LGBT scény, byla v dětem přístupném filmu Bohemian Rhapsody zcela opomenuta.

10.3.2019 v 9:57 | Karma: 11,16 | Přečteno: 1225x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Sacha Baron Cohen = Radek Vondráček, Sarah Palin = Miroslava Němcová

Radek Vondráček to už nemohl v sobě nadále dusit. Poté, co kníže po tolikáté před jeho očima usnul a o si to kladl osobně za vinu, se rozhodl, že rozvíří vody malého českého politického rybníčku a sejme masku seriózního právníka

8.3.2019 v 15:36 | Karma: 22,44 | Přečteno: 711x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Bloger V si změnil profilovou fotografii

Čtete dobře, řeč není o Markétě Šichtařové, která si díky svým stále se měnícím vyprseným fotografiím získává přízeň desítky tisíc čtenářů, ale o blogerovi Davidovi V.

20.2.2019 v 14:12 | Karma: 26,56 | Přečteno: 1905x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Půjde Mark Zuckerberg díky inicativě Václava Klause ml. sedět do českého vězení?

Boj Václava Klause mladšího za svobodu projevu v České republice, kterou dle jeho názoru ohrožuje cenzura ze strany sociálních sítí (především Facebooku), je chvályhodný.

27.1.2019 v 13:08 | Karma: 16,14 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Ponechme mužům jejich vkus!

Reakcím padesátnic, které pobouřil výrok francouzského spisovatele, který prohlásil, že už se mu v jeho 50 letech neztopoří penis při pohledu na ženu jeho věku rozumím, ale....

11.1.2019 v 17:47 | Karma: 19,82 | Přečteno: 1262x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Orlické hory

Silvestrovská procházka orlickými horami se namísto kochání scenériemi zvrtla v datlování aplikací mapy.cz a já se během ní stala "čínskou občankou"

7.1.2019 v 12:58 | Karma: 17,10 | Přečteno: 422x | Diskuse| Fotoblogy

Petra Havelková

Jak se dělá talk show na TV Barrandov

Pořad Nebezpečné vztahy moderátora Honzy Musila láká televizní diváky na skandální odhalení, vyhrocené střety mezi pozvanými hosty z řad prostého českého lidu. Je ale všechno tak, jak se divákovi zdá?

9.12.2018 v 12:13 | Karma: 30,13 | Přečteno: 2162x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Spílání malému Čecháčkovi u příležitosti výročí české státnosti

Kabaret české státnosti, které zinscenovalo brněnské Mahenovo divadlo se změnil pro mě a 2 další milovnice divadla a kultury středního věku v kabaret české nudnosti. Jednu z nás z představení prudce rozbolela hlava

1.12.2018 v 18:06 | Karma: 27,91 | Přečteno: 1327x | Diskuse| Kultura

Petra Havelková

Český jazyk nám feministická a LGTB lobby nikdy neukradne!

Obavy z útoků LGBT lobby na tradiční hodnoty, jež jsou založeny na roli ženy a muže coby monogamního páru, se stupňují. Napomáhají k tomu legislativní kroky, řešící práva LGTB minorit v otázce manželství anebo adopce dětí.

26.11.2018 v 16:57 | Karma: 23,93 | Přečteno: 888x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Kunětická hora-sídlo Rumburakovo

Rumburak byl odpradávna mou oblíbenou pohádkovou postavičkou. Zatímco v nepraktické pohádkové říši byl pro svůj pragmatismus plísněn, ve filmu Rumburak ukázal sympatičtější tvář.

31.7.2018 v 14:53 | Karma: 18,26 | Přečteno: 458x | Diskuse| Fotoblogy

Petra Havelková

Proč mezi Trumpem a Junckerem zavládla jedinečná chemie?

Nebe a dudy, voda a oheň, neřízená střela a zpomalený byrokrat, to jsou Donald Trump a Jean-Claude Juncker. Vše svědčilo o tom, že si při setkání v Bílém domě si neporozumí. Přesto mezi nimi přeskočila jiskra. Proč vlastně?

29.7.2018 v 15:25 | Karma: 12,14 | Přečteno: 427x | Diskuse| Politika

Petra Havelková

Bajka o bukvicích a zlé kavce

Dvě zamilované bukvice seděly na lavičce v parku pod svým rodným stromem. Nedávno se jim splnil vytoužený sen a v kočárku houpaly své adoptované dítě, miniaturní bukvici s dudlíkem v puse.

19.7.2018 v 19:43 | Karma: 15,18 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Poezie a próza

Petra Havelková

Za emigraci byl krávě v EU vyměřen trest smrti

Řadu členů EU vyděsil krutý rozsudek pro prostomyslnou březí krávu Penku, která si se svým nízkým kravím IQ nedokázala přečíst tabulku "Pozor státní hranice" a odešla z Bulharska do Srbska

16.6.2018 v 14:01 | Karma: 20,07 | Přečteno: 870x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Blížíme se Rusku anebo spíše Saúdské Arábii?

V obou dvou zemích jsou umělci ostrakizováni za svobodu uměleckého projevu a uměleckou kritiku propojení autoritářského režimu s náboženstvím

30.5.2018 v 20:49 | Karma: 10,11 | Přečteno: 581x | Diskuse| Kultura

Petra Havelková

Dáma s psíčkem

Ministryně obrany, jež si vyfotila věnec položený neznámému vojínovi na Vítkově spolu se svým psem, hnula žlučí velké části českého národa. Ale proč vlastně?

19.5.2018 v 12:08 | Karma: 13,23 | Přečteno: 934x | Diskuse| Společnost

Petra Havelková

Bude Natalie Portmanová zbavena izraelského občanství?

Slavná americká herečka izraelského původu se kriticky vyslovila k nedávným nepřiměřeným zásahům izraelských ozbrojených složek proti protestujícím Palestincům, které si vyžádaly civilní oběti

25.4.2018 v 14:09 | Karma: 16,71 | Přečteno: 1034x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1258x
Mezi mé zájmy patří  kulturní dění v mém okolí, literatura, reflexe vlivu masových médií na utváření obecného mínění. Zajímám se o kognitivní vědy, evoluční psychologii, teorii memů a literaturu.